Lucinda Brand boekt in Waaslandcross haar tweede zege van het seizoen

Lucinda Brand boekt in Waaslandcross haar tweede zege van het seizoen

Foto: Photo News

Sint-Niklaas -

Lucinda Brand heeft haar tweede overwinning van het seizoen beet in het veld, na haar eerdere overwinning in de Zilvermeercross in Mol. De Nederlandse reed zaterdag van start tot finish aan de kop in Sint-Niklaas en haalde het voor Sanne Cant.

Brand voelde zich in haar sas op het recreatiedomein De Ster en muisde er al vroeg in de eerste ronde vanonder. Ondanks nog een schuiver op het eind, haalde ze de zege binnen. “Dat was even ongelukkig”, lacht ze, “maar gelukkig verloor ik niet al te veel tijd. Ik bleef rustig, want ik wist dat ik een mooie voorsprong had, maar toch kwam ze nog even sterk opzetten. Gelukkig had ik nog iets in de benen, wist ik rustig te blijven en pak ik de zege. Hier ben ik heel blij mee.”

Sanne Cant kon leven met haar tweede plaats. “Lucinda is de verdiende winnaar”, zei de wereldkampioene. “Als je van bij de start kan wegrijden, ben je duidelijk de sterkste. Zelf zat ik bij de start niet meteen in mijn klikpedaal en verloor ik heel wat posities. Ik probeerde wel op te schuiven, maar dat duurde toch een tijdje. Toen ik eindelijk vooraan was, had Lucinda al 15 of 20 seconden voorsprong. Dat is veel natuurlijk.”

Cant probeerde wel in de achtervolging, vooral in ronde vier versnelde ze hard, maar tevergeefs. “Veel steun kwam er niet van de anderen, Arzuffi was de enige die een handje toestak, maar we kwamen niet echt dichter. Ze was echt wel sterk. Ik hoorde wel dat ze een probleempje had in die voorlaatste ronde, maar veel tijd verloor ze niet echt. Ik word tweede, die honderdste overwinning komt er wel, ofwel nog dit jaar ofwel in 2018. Het is niet dat ik daar de hele tijd mee bezig ben. Zaak is nu om in deze periode gezond te blijven en jezelf te blijven verzorgen.”

Corrigeer