Robbe Ghys maakt favorietenrol waar achter derny op BK piste

Na een beklijvende strijd met Jules Hesters trok topfavoriet Robbe Ghys het laken naar zich toe in het BK-derny’s. Ayrton De Pauw en Tuur Dens prolongeerden de Belgische titel in de chronorit over de kilometer.

Matthias Van Beethoven begon op kop aan de Belgische titelstrijd derny’s. Bryan Boussaer, als vierde gestart, nam meteen het heft in handen. Robbe Ghys en Jules Hesters, als laatste en voorlaatste gestart, rukten even voor half koers op naar de eerste twee plaatsen. De rest verloor één en meerdere ronden. Na een beklijvende strijd gooide Hesters pas in de slotkilometer de handdoek. Ghys, gepiloteerd door Eric Schoefs, maakte de favorietenrol waar. Gentenaar Hesters eindigde in het zog van Michel Vaarten tweede voor Bryan Boussaer. Ayrton De Pauw won de kilometer voor Lindsay De Vylder, die pas vierde eindigde in de reeksen, en Gerald Nys.

Robbe Ghys maakt favorietenrol waar achter derny op BK piste
Foto: Marc Van Hecke

Bij de junioren trok Dens aan het langste eind. Dens, vijfde op het EK in Anadia, klokte 1.05.751. en won het goud voor Wernimont (1.06.871.) en Van Den Bossche (1.07.849.). Meteen een compleet podium voor het Davo Cycling Team Tongeren.

Felle strijd bij de nieuwelingen. Noah Vandenbranden (35.261.) trok het laken naar zich toe in de 500m voor Siebe Deweirdt (35.992.) en Noah Detalle (37.067.). In de finale van de keirin trok Deweirdt aan het langste eind voor Detalle en Dayan Van Rillaert. Van Hout probeerde de spurters te verschalken met een uitval, maar Deweirdt anticipeerde gevat.

In de puntenkoers, het derde nummer van de eerste dag van de Belgische kampioenschappen, zette Deweirdt puntjes op de i. Deweirdt, met twee keer goud en één keer zilver dé blikvanger, won voor Ayton Soenens en Noah Vandenbranden.

Corrigeer