Opnieuw slecht nieuws voor Songfestivalwinnaar

Opnieuw slecht nieuws voor Songfestivalwinnaar

Salvador Sobral werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Foto: EPA

Het gaat weer minder goed met Songfestivalwinnaar Salvador Sobral (27). De Portugees kampt met nierfalen en is opnieuw met spoed opgenomen in het ziekenhuis.

De zanger kampte al lang met hartproblemen. In september verbleef hij nog wekenlang op intensieve zorgen nadat hij zwaar verzwakt het ziekenhuis was binnengebracht. Na maanden wachten kreeg hij anderhalve week geleden goed nieuws: er was een donorhart gevonden en de transplantatie werd succesvol uitgevoerd.

Het leek sindsdien weer de goede kant op te gaan met hem. Zijn toestand stabiliseerde, maar is nog steeds precair. Volgens de chirurg die de transplantatie uitvoerde, moest sowieso al rekening gehouden worden met een herstel van enkele maanden. Nu er nierfalen is vastgesteld bij de Portugees en hij opnieuw in het ziekenhuis opgenomen is, zal dat herstel dus nog langer duren.

Tijdens het Songfestival in Oekraïne, waar hij als winnaar uit de bus kwam met Amar pelos dois, was al duidelijk dat het niet zo goed ging met Sobral. In september verslechterde zijn toestand in die mate dat hij zijn muzikale carrière opschortte.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees