Klaas Vantornout start in Zolder, Van der Poel wijzigt programma niet (en start dus ook)

Klaas Vantornout start in Zolder, Van der Poel wijzigt programma niet (en start dus ook)

Foto: BELGA

Goed nieuws voor Klaas Vantornout. De West-Vlaming lijkt voldoende hersteld van zijn val vorige week in Namen en staat op tweede kerstdag, met brace weliswaar, aan de start van de WB-manche in Zolder. Ook Mathieu van der Poel haalt normaliter de start.

Werd even gevreesd dat het seizoen en dus ook de carrière van de afscheidnemende Klaas Vantornout erop zat na zijn val in Namen, dan bleek de schade nog wel mee te vallen. De renner van Marlux-Napoleon Games liet al snel weten dat er van breukjes geen sprake was maar dat de schade zich beperkte tot een afgebroken botschilfer. Vantornout liet eergisteren al weten dat een start in Zolder tot de mogelijkheden behoorde, vanmiddag volgde de bevestiging.

Vantornout staat dus wel degelijk aan de start. En dat geldt ook voor Mathieu van der Poel. Na zijn forfait voor de wedstrijd afgelopen zaterdag in Sint-Niklaas werd er even getwijfeld of de leider in de WB-tussenstand de start kon halen in Zolder. Gecontacteerd door de redactie liet de woordvoerder van Beobank-Corendon weten dat het programma van de vice-wereldkampioen niet wordt gewijzigd. Hij start dus wel degelijk in Zolder.

Dat het intussen al beter gaat met Van der Poel mocht ook blijken op twitter. Het voorstel van vader Adrie van der Poel om douches te installeren bij de podia om te voorkomen dat renners ziek zouden worden, kreeg zowaar een gunstig commentaar van Wout van Aert. “Soms heeft Adrie goede ideeën, zo’n douche voor de podiumceremonie zie ik wel zitten”, aldus Van Aert. Waarop Mathieu van der Poel antwoordde met een gortdroge “Heel Soms”.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.