Hier vloog de kerstman ook eventjes echt door de lucht

De Belgische paramotorclub koos tijdens het kerstweekend voor een gepaste outfit. Foto: mye

Aalter -

Paramatorclub PMSA hield een klein treffen in Lotenhulle. Getooid in een kerstmankostuum vlogen de leden met hun paramotor boven de velden aan de Bollestraat.

Het was een apart zicht afgelopen zaterdag aan de Bollestraat in Lotenhulle. Een tiental kerstmannen vloog er in de lucht met behulp van een paramotor. Een grote ventilator blaast daarbij lucht in een parachute. In het toestel kunnen twee personen zitten.

“We doen met de club jaarlijks zo'n tiental evenementen, maar ook enkele pop-ups waarbij we op donderdag beslissen waar we zaterdag gaan vliegen. Deze keer viel de keuze op Lotenhulle. Een lid van de club uit Aalter had deze suggestie gedaan. Maar de locatie wisselt steeds. We hebben bijvoorbeeld ook al gevlogen aan de Opaalkust”, zegt PMSA-voorzitter Benny Vangansewinkel.

Rodeogehalte

De toestellen hadden zaterdag duidelijk moeite om in de lucht te geraken. “Het weer was inderdaad niet ideaal door de strakke wind”, zegt Vangansewinkel. “Laat ons zeggen dat er een hoog rodeogehalte aan het vliegen verbonden was vandaag. Maar vliegen in zo'n kerstmanpak, het heeft wel iets. Het is juist alsof het echt is.”

De club PMSA werd in 2016 opgericht. “We tellen nu al zo'n tweehonderd leden over heel België en we doen dit soort van pop-ups om onze werking wat in de kijker te zetten”, zegt de voorzitter nog. “Hier in Lotenhulle hebben we ook een clublid gehuldigd die het afgelopen jaar de meeste airmiles gevlogen heeft en dat is Michel De Kerpel.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees