Bestuurder sukkelt in slaap omdat het te warm is in zijn wagen

Bestuurder sukkelt in slaap omdat het te warm is in zijn wagen

De brandweer moest de Opel openknippen om de slachtoffers te bevrijden. Foto: atb

Kortenberg / Tienen / Boutersem -

Een automobilist uit het Waalse Vielsalm is zaterdagnacht zwaargewond geraakt na een klap tegen een boom langs de E40 van Luik naar Brussel, tussen de afritten Tienen en Boutersem. De brandweer moest het slachtoffer uit de wagen bevrijden. Ook zijn passagier, een 25-jarige man, zat gekneld maar hij bleef ongedeerd.

Er zat niets anders op dan de verhakkelde Opel Corsa open te knippen. De hele operatie nam zo'n 45 minuten in beslag. Een mugteam was ter plaatse om de man medisch op te volgen. Na de bevrijding kreeg de bestuurder ter plaatse in een ziekenwagen de eerste zorgen toegediend. Daarna is hij overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet bekend. Er was geen ander voertuig bij betrokken.

Op diezelfde E40 van Brussel naar Luik, in Everberg (Kortenberg), ging zondagnamiddag een Peugeot 306 over de kop. De 50-jarige bestuurder uit Hove en zijn 80-jarige moeder kwamen met de schrik vrij. Ze werden ter controle overgebracht naar UZ Gasthuisberg.

Naar eigen zeggen was de man in slaap gesukkeld door de hitte in de wagen. Zijn moeder, die als passagier meereed, had het koud en had haar zoon gevraagd de verwarming op te zetten. Blijkbaar zou de chauffeur daardoor een spreekwoordelijke klop van de hamer hebben gekregen, waarop de Peugeot te pletter sloeg tegen de middenberm en over de kop ging.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees