Drama tijdens de feestdagen: taverne moet deuren sluiten na zware brand

Drama tijdens de feestdagen: taverne moet deuren sluiten na zware brand

De zaal van ’t Pleintje liep heel wat schade op en moet volledig heropgebouwd worden. Foto: jvw

Oosterzele -

Zaterdagochtend brak brand uit in taverne 't Pleintje in de Kerkstraat in Gijzenzele. Er is veel schade. De eigenaars zijn strijdvaardig en hopen eind januari te heropenen.

De brand ontstond in de veranda, vermoedelijk bij de kerstverlichting. Burgemeester Johan Van Durme (CD&V) die zelf in de buurt woont, kwam een kijkje nemen tijdens de bluswerken.

“Nadat het vuur in de veranda was ontstaan, verspreidde het zich naar de zolder en naar het dak. Het werd al heel snel een uitslaande brand. De zolder en de veranda zijn volledig vernield en de keuken en de zaal liepen waterschade op. De eigenaars werden gelukkig wakker dank zij het rookalarm. Hadden ze niet thuis geweest, was de taverne helemaal in de vlammen opgegaan. 't Pleintje is nu bijna vier jaar open. Het ziet er naar uit dat het tijdens de eindejaarsperiode dicht zal blijven. Dat is een dikke streep door de rekening van de uitbaters.”

Dubbel verlies

Uitbaters Alain Goditiabois en Ann Bockstaele noemen het een dubbel verlies, enerzijds is er de brand, anderzijds de noodgedwongen sluiting tijdens de drukke eindejaarsperiode.

Tijdens de bluswerken werd ook een ambulance opgeroepen om Alain te controleren op rookvergiftiging. Maar hij bleef ongedeerd en daags nadien zat hij samen met mensen van de verzekering samen om de zaak te bespreken.

“Er zal onderzocht worden hoe de brand precies ontstaan is”, zegt Alain Goditiabois. “Ik kan daar op dit moment nog helemaal niets over zeggen. We gaan nu de komende weken hard werken om alles zo snel mogelijk terug in orde te krijgen. Het is ons doel om binnen de maand terug te kunnen openen. Ik heb alles zelf gebouwd en ga het nu opnieuw heropbouwen zodat onze klanten van die brand niets meer zullen zien.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio