Gavere neemt afscheid van schepen Marnix Vandekerckhove

Gavere neemt afscheid van schepen Marnix Vandekerckhove

Enkele honderden mensen kwamen afscheid nemen van de schepen. Foto: lvh

Gavere -

Zaterdagochtend werd afscheid genomen van Marnix Vandekerckhove. De schepen overleed op 17 december na aanhoudende gezondheidsproblemen.

De 52-jarige schepen van onder meer handel en middestand, landbouw en feestelijkheden overleed op 17 december in het Gentse AZ Maria Middelares na maandenlange gezondheidsproblemen. Enkele honderden aanwezigen kwamen hun rouwbetuigingen over maken in de Sint-Martinuskerk. “Het zal stil zijn in huis”, klonk het bij de familie. “Marnix was gelukkig wanneer hij zich kon inzetten voor een ander.”

Vriend, collega en burgemeester Denis Dierick (Open Vld-VOG) nam namens het gemeentebestuur ook het woord. “Deze afscheidsspeech schrijven is de zwaarste opdracht die je me ooit gaf, Marnix. De straten van Gavere hangen door jou vol met prachtige kerstversiering”, zei de burgervader. “Aan de kerstboom aan het gemeentehuis zal er dit jaar één sterretje bijzonder hard schitteren. Telkens we de lichtjes van de kerstboom zullen aansteken, zullen we aan jou blijven denken.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio