Het moest een zalige feestavond worden, maar het werd een regelrechte nachtmerrie: "Alles gebeurde in een flits"

Gent / Herzele -

Een 23-jarige student uit Herzele houdt hoofdwonden en een gebroken pink over aan een brutale overval in het Gentse Citadelpark zaterdag. Zijn vriend en hijzelf werden 's nachts met geweld van al hun bezittingen beroofd.

Wat een zalige feestavond moest worden, is uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie voor B. V. D. E (23) uit Herzele en zijn 20-jarige medestudent D. V. uit het Limburgse Linkhout bij Lummen. “Het was rond 3 uur toen we door het Citadelpark wandelden richting treinstation”, vertelt de Herzelenaar. “Er is daar een soort grot waar je door kunt wandelen. Een dertigtal meter verder werden we uit het niets besprongen door vijf mannen van vreemde origine. Het ging in een flits: we hadden beiden wat gedronken en ze duwden ons snel tegen de grond, waarna ze sloegen en trapten tot we stil lagen. Mijn maat verzette zich heftig en deelde daardoor nog harder in de klappen. Onze iPhones, geld, horloges, alles namen ze mee. Voor ze wegliepen richting Leopoldlaan trokken ze nog snel onze schoenen uit zodat we niet konden volgen. We hebben de inhoud van onze portefeuilles, die over de grond lag gestrooid, bij elkaar gezocht en hielden de eerste de beste auto die we zagen tegen. Die heeft voor ons de politie gebeld, maar er passeerde toen net een combi die op patrouille was. De agenten hebben een ambulance gebeld. We dienden klacht in tegen onbekenden”, aldus V. D.E.

Beide jongemannen brachten de nacht door in het AZ Maria Middelares. Voor B. wachtte daags nadien een operatie aan zijn hand: zijn pink bleek gebroken. Hij kreeg ook nietjes in zijn hoofd. “Mijn maat had meer pech, met een hersenschudding, een gescheurd trommelvlies en een hechting in het gezicht”, zegt V. D.E.

Traceren iPhone

De studenten zijn niet alleen geschokt door wat gebeurd is, het komt ook ongelegen: voor hun studies moeten ze kunnen programmeren en met een gips is dat allesbehalve een pretje. B. is ook redder in het zwembad van Zottegem. “Ik hoop dat ze de daders vinden”, zegt hij nog. “Via de app waarmee je de locatie van je iPhone kunt traceren, zagen we dat onze toestellen zich de dag nadien in de omgeving van de Bloemistenstraat in Sint-Amandsberg bevonden Wat er gebeurd is, zal me niet beletten om nog naar Gent te gaan. Maar de omgeving van het Citadelpark zal ik nu wel mijden, zeker 's nachts.”

Corrigeer

MEER NIEUWS