Lotte Kopecky laat zich niet verrassen op BK piste

Lotte Kopecky laat zich niet verrassen op BK piste

Foto: Jan Van der Perre

Lotte Kopecky heeft op het BK piste in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx de Belgische titel in scratch op haar palmares gezet.

Na een geanimeerde wedstrijd, Gilke Croket, Noa Selosse en juniore Shari Bossuyt kozen voor de aanval. De Lotto-tandem Annelies Dom-Lotte Kopecky en Catherine Wernimont pikten voorin aan. Wernimont loste de rol, de overige vijf versierden rondewinst. In de spurt stond er geen maat op Kopecky, die won voor Dom en Croket. Bossuyt, die gelijke tred hield met de eliterensters, won bij de junioren voor Febe Kesteleyn en Jade Lenaers.

Tweede Belgische titel voor sterke en snelle Tuur Dens bij Junioren

Tuur Dens (CT Davo Tongeren) was de beste na een zeer genietbare scratch waarin het nooit stilviel. Fabio Van Den Bossche, de meest bedrijvige renner op de piste, werd in het zicht van de streep gegrepen. Milan Fretin pakte zilver, Arthur Senrame heel verrassend brons. Half koers leek Brent Van Mulders op rondewinst af te stevenen, maar hij kon de voorsprong niet vasthouden. Van Den Bossche ontbond op 10 ronden van het einde zijn duivels, maar geraakte niet echt uit de greep van het peloton. Tuur Dens, die eerder deze week al de beste was in de kilometer, toonde een duidelijke meerwaarde. Nicolas Wernimont eindigde vierde en tuimelde naast het erepodium. De uitblinkers Van Den Bossche (10de) en Van Mulders (16de) werden karig beloond voor hun aanvalswerk.

Katrijn De Clercq oppermachtig bij Vrouwen-nieuwelingen

Katrijn De Clercq (CT Van Den Hauwe-Gentse Velosport) prolongeerde haar Belgische titel in scratch. De Oosterzeelse ging Ines Van De Paar en Stephanie Kemps vooraf. Sara Maes en Kato Aerts probeerden de spurters te verschalken, maar slaagden niet in hun opzet. Morgen staan in deze categorie puntenkoers, 500m en keirin op het programma.

Corrigeer


Meest Gelezen Sport