Luc Segers op de afspraak met jaarlijkse kersttraditie

FOTO. Geen markt, wel brood voor morgenvroeg bij VROB

Nee, er was geen dinsdagmarkt vandaag in Lochristi, en er waren nog heel wat mensen die dat niet wisten. Dankzij VROB vulden ze evenwel al een deel van hun boodschappentas, met een gesponsorde kerstkramiek en een drankje van oud-VRT-regisseur Luc Segers. Die zorgde voor drie uur live-radio vanaan het vrijeradiohuis in Dorp-Oost. Goed voor veel warmte en mooie gesprekken over de grote en kleine dingen des levens.

Drie  uur marktbezoekers aanklampen en interviewen…terwijl het niet eens markt was: praatvaar Luc Segers stond wel al voor heter vuren en klaarde de klus deze ochtend met glans. Gepensioneerden op hun marktafspraak,  oud-Lochristinaren die met plezier terugkomen naar het ‘shoppingparadijs’ dat we ondertussen geworden zijn, twee leerkrachten die even bekwamen van een lang schooltrimester, een Lochristinaar die vanuit de kelders van een hotel in het Tunesische Sousse  getuige was van de moordende IS-aanslag twee jaar geleden, een jonge EDUGO-studente van Oekraïnse afkomst, een mama die in haar middagpauze een plaat kwam aanvragen voor haar zonen thuis én een postbode die aan het laatste uurtje van zijn dienst bezig was: ze hadden allemaal een warm en boeiend verhaal klaar. Over zichzelf, de wereld en de sfeer van kerst en eindejaar die ze elk op hun manier beleefden. 

Meer mensen van goede wil hoort u volgende week in de tweede live-ochtend op 2 januari in en om het VROB-huis. Luc Segers trakteert er dan tussen 10.00 uur en 13.00 uur met wat sponsorhulp met peperkoeken harten en 24 grote flessen Bons Voeux, een biertje van hoge gisting. Waarbij hij meteen het bruggetje maakt naar uw ‘goede wensen’ tijdens een spontane babbel.   

Evenementenradio VROB, nog tot 7 januari de klok rond te beluisteren. Op 97.2 Mhz, op www.vrob.be of via de magische blauwe knop op onze gemeentesite. Vanaf vanavond 20.00 uur zijn er zo goed als dagelijks 'live living room concertjes' in het radiohuis. 'Coup de Frein' bijt straks de spits af.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio