Kattendoder slaat opnieuw toe tijdens Kerstmis, maar was Witje de poes wel het echte doelwit?

Kattendoder slaat opnieuw toe tijdens Kerstmis, maar was Witje de poes wel het echte doelwit?

Witje overleefde kerst niet door kwaad opzet. Foto: Repro djr

Menen -

Kerstmis een tijd van vrede? Niet in de Dronckaertstraat. Daar sloeg voor het derde jaar op rij een kattendoder toe. Evelyne Derumeaux vond de ochtend van Kerstmis haar Witje dood in de tuin. De buurt is alvast op haar hoede.

Op 25 december staan de meesten te popelen om hun warme dekens af te smijten en te zien of de cadeaus waar ze van droomden onder de kerstboom liggen. Bij Evelyne Derumeaux (45) uit de Dronckaertstraat in Rekkem mondde dat uit in een nachtmerrie.

Geel vocht en braaksel

Net opgestaan, liet ze gewoontegetrouw haar hond uit in de tuin. Wanneer die na een kwartier niet terugkeert, ruikt Evelyne onraad. Buiten kan ze haar ogen nauwelijks geloven. “Mijn kat Witje lag er levenloos in de tuin. De ogen opengesperd en de mond wagenwijd open”, getuigt de dierenliefhebster. “Er zat wat geel vocht rond zijn mond en overal in de tuin waren sporen van braaksel.”

Voor hond bedoeld

Kwaad opzet. Vergiftigd. Dat was meteen wat Evelyne dacht. Haar vermoeden werd bekrachtigd bij de dierenarts. “Het gaat waarschijnlijk om het zeer krachtige gif E605”, kwam ze te weten. Ondertussen deed ze aangifte bij de politie. “Al weet ik niet of ik wijzer zal en wil worden. Ik heb zo mijn vermoeden wie het is, maar ik weet het liever niet. Het zou zijn beste dag niet zijn.”

De dood van Witje heeft Evelyne erg aangegrepen. De kat was dan ook al zes jaar deel van de familie. “Zo’n lieve en sociale poes”, snikt de onfortuinlijke dierenvriend. Toch kan ze nog troost vinden bij haar hondje Aika. “Ik vermoed eigenlijk dat het gif voor mijn hond bedoeld was. Ze is zo bang van vuurwerk dat ze heel luid begon te blaffen en ik denk dat iemand zich daaraan ergerde.”

Niet de eerste

Hoe het ook zij, Evelyne zal extra opletten als ze haar hond uitlaat. Ook haar buren uit de straat zijn op hun hoede. Het is niet de eerste keer dat rond deze tijd katten vergiftigd worden. Vorig jaar vond de overbuur van Evelyne ook een vermoorde kat in haar tuin.

Twee jaar eerder ondergingen de katten van S., die liever anoniem reageert, hetzelfde lot. “Wij dachten eerst dat onze kat een aanval had gekregen. Ze lag namelijk met schuim op haar mond op de plaats waar ze altijd sliep”, getuigt de dame. “Een week later, op oudejaarsavond vonden we onze tweede kat op dezelfde manier. Er zaten toen heel veel katten in de buurt en we hadden alleszins de indruk dat het aantal gehalveerd was.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees