Ruitersportjumping Mechelen

Niki Geenens heeft al topjaar achter de rug

Niki Geenens heeft al topjaar achter de rug

Niki Geenens. Foto: EN

Stekene / Mechelen -

Ook nationaal amazone- en HROV-kampioene Niki Geenens heeft de Mechelse Nekkerhal de komende dagen als pleisterplaats. Maar dit keer hoeft ze in Mechelen niets meer te bewijzen. Ze heeft een topjaar achter de rug.

“2017 was inderdaad mijn beste seizoen tot nu toe”, aldus Geenens. “De Belgische titel bij de amazones was uiteraard de absolute uitschieter, de HROV-titel, de vele overwinningen in nationale en regionale wedstrijden, maar ook de zeges in de internationale wedstrijden van Beervelde en Antwerpen maakten er een grand cru van.” In Mechelen startte Niki gisteravond in de 1m10 proef. Later deze week komt ze nog drie keer in actie.

“In tegenstelling tot de vorige jaren kan ik het relax aanpakken. Ik hoef mijn jaar hier niet meer goed te maken. Ik voel me ontspannen, heb de indruk dat ook de paardjes er heel rustig naartoe leven, trouwens het geheim van het succes dit jaar. Ik kon mijn seizoen heel goed indelen, waardoor de paarden na een zwaar concours telkens voldoende rust kregen. Natuurlijk heb ik ook het geluk dat ik fantastische eigenaars heb, die de liefde voor de sport boven het snelle geldgewin stellen. Zo mag ik van Peggy Van Puyenbroeck al meer dan negen jaar Gazelle van de Vaelenberg rijden. Ik heb dat paard helemaal opgeleid. We kennen elkaar door en door. Idem voor Helios van de Spelonckhoeve van de familie Van Meervenne. Ook zij hebben veel aanbiedingen in de wind geslagen. Volgend jaar hoop ik nog meer internationale wedstrijden te rijden.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio