Andy Murray wil “geen stappen overslaan” bij comeback

Andy Murray wil “geen stappen overslaan” bij comeback

Foto: Photo News

Andy Murray (ATP 16) zal zondag na maanden blessureleed aan de heup zijn terugkeer vieren op het ATP-toernooi in het Australische Brisbane (hard/468.910 dollar). Maar de Brit tempert de verwachtingen, en wil zijn lichaam de tijd gunnen om weer naar het topniveau toe te groeien.

“Uiteraard wil ik in januari mijn kans wagen op de Australian Open en het toernooi proberen te winnen, maar daarvoor moet ik fysiek beter worden”, vertelde Murray woensdag aan Sky Sports. “2017 was niet meteen mijn gelukkigste jaar. Maar nu begint het beter te lopen, al neemt dat proces tijd in beslag. Tijdens mijn revalidatie zag ik in hoe graag ik tennis. Mijn doel is dus niet om elke match te winnen of grote toernooien op mijn naam te schrijven, maar gewoon tennissen en me goed in mijn vel voelen.”

“Als ik daarin slaag, kan in terug ambitie uitspreken en me focussen op eindwinst”, vervolgde Murray, die sinds juli sukkelde met de heup. “Uiteraard zal ik dan mikken op de grandslamtoernooien. Die motiveren me meer dan de ATP-ranking.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.