Aangepaste trajecten voor trams 4 en 9

Antwerpen -

Door rioleringswerken in de Guldenvliesstraat in Berchem, die begin 2018 van start gaan, wijzigen de trajecten van tramlijnen 4 en 9 vanaf maandag 8 januari.

Tijdens de volledige duur van de werken, tot voorjaar 2019, zal in deze straat slechts één spoor beschikbaar zijn waardoor enkel tram 9 hier kan passeren. Tram 4 kan zijn huidig traject niet meer volgend en daarom wordt die tramlijn 'geknipt'. Vanaf 8 januari rijdt tram 4 nog van Hoboken tot aan de Groenplaats. Tot de start van de werken in de Guldenvliesstraat zorgt een ‘pendeltram’ om het kwartier voor aanbod van Sint-Pietersvliet naar Berchem Station.

Iedere zes minuten

Ter compensatie wordt tram 9 verlengd tot Silsburg. De haltes Florent Pauwels, Dassastraat en Silsburg worden bijkomend bediend. Tram 9 rijdt in de spits ook om de zes minuten, in plaats van om de acht minuten vandaag.

"We zijn blij dat we tram 9 alsnog door de Guldenvliesstraat kunnen laten rijden", zegt Tom Van der Vreken, woordvoerder bij De Lijn. "De rioleringswerken gaan van gevel tot gevel. Het was dus niet evident, maar zo kunnen we de verbinding tussen Deurne en de stad wel blijven garanderen."

Na de kerstvakantie zullen opnieuw trams rijden op het volledige traject van tram 24, van Silsburg tot de Melkmarkt. De trams rijden de hele dag door, alle dagen van de week. Op werkdagen is er in de spits elke acht minuten een tram, in de daluren is dat om de tien minuten..

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio