Belgische All Star Game kampt met groeipijnen

Belgische All Star Game kampt met groeipijnen

Jean Salumu (rechts) in actie tegen Willebroek. Foto: BELGA

In de NBA is het All Star Gala met als apotheose de All Star Game tussen East en West een kijkcijferkanon. En ook in West-Europa, zoals bijvoorbeeld in Frankrijk, is het All Star Game intussen uitgegroeid tot een klassieker. In België wordt de formule vanavond voor het eerst in vijftien jaar vanonder het stof gehaald, maar niet iedereen is even enthousiast. Een korte rondvraag bij de tien profclubs leert dat het evenement spelers noch clubs echt weet aan te spreken. “De timing is slecht en we hebben maar één weekje verlof”, klinkt het uit verschillende hoeken. “Buitenlandse spelers kunnen wel genieten van hun volledige vakantie, terwijl wij nu drie dagen vrijaf minder hebben.”

Ook over de locatie (Kortrijk) is lang niet iedereen gelukkig – “Een All Star Game zou centraal in België moeten worden afgewerkt”– en met onder anderen Mwema, Loubry, Iarochevitch, Troisfontaines en Marchant zeiden heel wat toppers af. Bovendien is een All Star Game met alleen maar Belgen die in de vaderlandse competitie spelen publicitair niet interessant. De allerbeste Belgen (zie bijvoorbeeld Van Rossom, Hervelle en De Zeeuw) spelen namelijk in het buitenland.

Voorlopig geniet het initiatief nog wel het voordeel van de twijfel, maar meer inzetten op een Supercup op neutraal terrein, het verder uitbouwen van de Beker van België en de awards weer van onder het stof halen, lijken meer aan de orde voor het Belgische basketbal.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.