Tour start in 2019 in Brussel met rit in lijn op zaterdag en ploegentijdrit op zondag

Tour start in 2019 in Brussel met rit in lijn op zaterdag en ploegentijdrit op zondag

Eddy Merckx als gast in de Tour! Ook in 2019? Foto: Photo News

In 2019 vindt de Grand Départ van de Tour de France plaats in Brussel en de organisatie heeft daarover meer details bekendgemaakt. De plannen zullen op zestien januari definitief worden toegelicht.

De Tour begint op zaterdag 6 juli met een rit in lijn “in Vlaanderen en Wallonië”, op zondag volgt een ploegentijdrit in Brussel. Op 16 januari zullen Tourorganisator ASO en de Stad Brussel het precieze parcours toelichten. Zo hoopt Geraardsbergen dat de rit op zaterdag de Muur aandoet. Burgemeester Guido De Padt voerde daarvoor actie. Greg Van Avermaet hoopt op een typische Vlaamse finale, eerder dan op een Waalse klimkoers.

Dat de Tour in 2019 voor Brussel kiest, is geen toeval. Dan zal het excact vijftig jaar geleden zijn dat Eddy Merckx zijn eerste Tour won. Alleen is het niet duidelijk of Merckx momenteel wel opgezet is met de komst van de Tour naar ‘zijn’ Brussel. Er zou momenteel een dispuut zijn tussen Merckx en Tourorganisator ASO waardoor Merckx zich heeft teruggetrokken uit de organisatie van de Ronde van Oman en ook geen zin meer zou hebben om de Grand Départ in Brussel te ondersteunen.

Corrigeer