Ook Rode Duivel mengt zich in discussie

Standard reageert “geschokt” op racistische uitlatingen, Kortrijk stelt zich ook vragen bij gedrag van speler

Standard is “diep geschokt door de ernstige incidenten en door de passiviteit van het arbitraal korps” nadat hun speler Uche Agbo het slachtoffer was van racistische uitlatingen en bekers bier over zich heen kreeg na zijn uitsluiting tegen KV Kortrijk. Agbo reageerde met een middenvinger en gooide flesjes water richting de supporters. Ook bij Kortrijk veroordeelden ze de racistische uitlatingen maar stelden ze zich wel de vraag “waarom Agbo na zijn rode kaart niet de kortste weg naar de kleedkamer nam”...

LEES OOK: Standard-speler gooit flesjes in publiek en toont middenvinger na bierdouche

Standard: “Diep geschokt door incidenten en passiviteit van arbitraal korps”

“Standard de Liège veroordeelt met klem de houding van deze individuen wiens ontoelaatbare gedrag volledig in strijd is met de waarden die verdedigd worden door onze club en de Jupiler Pro League. Uche en andere leden van onze club waren diep geschokt door deze ernstige incidenten en door de passiviteit van het arbitraal korps”, laat Standard weten in een communiqué.

“Onze club is van plan om dit aan te halen bij de bestuurlijke instanties zodanig dat communautaire, racistische en xenofobe gezangen definitief uit onze stadions gebannen zullen worden. Dergelijke gedragingen hebben nergens hun plaats, noch in de competitie, noch in eender welke andere situatie”, klinkt het.

Kortrijk: “Onbegrijpelijk dat Agbo niet de kortste weg naar de kleedkamer nam”

Bij KV Kortrijk gingen ze aanvankelijk het rapport van de scheidsrechter afwachten maar gaven ze in de loop van de avond toch ook een duidelijk statement: “Racistische uitlatingen worden eender waar en eender wanneer altijd ten sterkste afgekeurd”.

“Het blijft wel onbegrijpelijk dat Agbo na zijn rode kaart niet de kortste weg naar de kleedkamer nam, maar een omweg maakte langs het veld en voor de neus van de heetgebakerde fans...”

Kabasele: “Het lijkt wel 2015”

”Het lijkt wel 2015, want toen was het ook al van dat bij KV Kortrijk”, tweette Christian Kabasele op woensdag. “Er moeten stevig worden ingegrepen zoals al het geval is in de Europese competities. Dan pas zullen de idioten thuisblijven tijdens voetbalmatchen.”

Drie jaar geleden had Christian Kabasele, toen aan de slag bij Racing Genk, het aan de stok met de KVK-fans, die oerwoudgeluiden nabootsten. Na de wedstrijd postte Kabasele toen een foto van een aap op Instagram, met de duidelijke vraag waar nu exact de gelijkenissen waren. De post werd door Instagram offline gehaald. “Halfnaakte vrouwen mogen, maar als er geklaagd wordt over racisme wordt de foto verwijderd”, klaagde Kabasele toen.

Standard reageert “geschokt” op racistische uitlatingen, Kortrijk stelt zich ook vragen bij gedrag van speler
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.