Het gaat goed met de jeugdwerkloosheid: daling van meer dan 20 procent in november

Het gaat goed met de jeugdwerkloosheid: daling van meer dan 20 procent in november

Illustratie. Foto: BELGAIMAGE

Brussel -

De werkloosheid is in november fors gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de RVA. Iets meer dan 350.500 Belgen kregen een vorige maand een uitkering, ruim 30.800 minder dan in dezelfde maand vorig jaar en goed voor een daling van 8 procent. Vooral de jeugdwerkloosheid daalde fel, met meer dan 20 procent of 7.529 jongeren.

De werkloosheid daalt het sterkst bij jongeren onder de 25 jaar, maar ook in bijna alle andere leeftijdscategorieën valt een daling te noteren. In de leeftijdsklasse van 60 tot 65 jaar kwamen er wel 9.277 werklozen bij, goed voor een stijging met iets meer dan 46,4 procent, maar de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening verwijst daarvoor naar de veranderde regels: afgelopen jaar werd de minimumleeftijd voor het verkrijgen van een vrijstelling voor de inschrijving als werkzoekende opgetrokken van 61 naar 62 jaar.

Vooral het Waals Gewest deed het afgelopen maand opvallend goed, met een daling van meer dan 10 procent of bijna 17.000 mensen. In Vlaanderen viel de werkloosheid met iets meer dan 8 procent terug, Brussel tekende een daling van 1,5 procent op.

Corrigeer

MEER NIEUWS