Van der Poel “kan zich nooit inhouden” na zege in Loenhout, Van Aert wil blijven werken om de kloof te dichten

Van der Poel “kan zich nooit inhouden” na zege in Loenhout, Van Aert wil blijven werken om de kloof te dichten

Foto: BELGA

Mathieu van der Poel boekte in Loenhout zijn twintigste zege van het seizoen. Er staat geen maat op de Nederlander, die helemaal hersteld is van zijn ziektedipje. “Dit blijft één van de mooiste crossen om te rijden”, strooide VDP achteraf met lof. “Of ik me morgen ga inhouden in Bredene? Dat is moeilijk, ik denk niet dat ik dat kan”, was hij eerlijk. Wout van Aert droomde van de zege, maar moest tevreden zijn met plaats twee. “Dat was mijn terechte plaats vandaag”, gaf hij ridderlijk toe. De reacties na de Azencross in Loenhout.

LEES OOK: Van der Poel ploetert zonder problemen naar eerste zege in Loenhout, Van Aert tweede

“Dit blijft toch één van de mooiste crossen van het jaar, zeker met het publiek dat hier altijd massaal aanwezig is. Het wasbordje is dan wel typisch voor Loenhout, toch is het niet mijn favoriete deel van het parcours. Maar het hoort erbij, als je aan de Azencross denkt, denk je aan het wasbord”, aldus Mathieu van der Poel, die tot driemaal toe de handen op elkaar kreeg met een mooie jump bovenop de brug.

“Maar dat was eigenlijk vooral praktisch”, vertelde de winnaar. “Als je bovenkomt op die eerste brug, dan kan je het hele veld overschouwen. Dat geeft een enorme kick. En ja, af en toe deed ik eens een sprongetje. In het begin was dat om tijd winnen, want je bent sneller beneden als je springt. Daarna deed ik het nog een paar keer omdat het gewoon fijn is om te doen.”

Morgen rijdt Van der Poel mee in Bredene, maar gaat hij zich in die veldrit proberen te sparen? Zaterdag staat de Superprestige Diegem namelijk op het programma en dat is, in tegenstelling tot Bredene, een klassementscross. “Diegem is inderdaad wel een belangrijke wedstrijd voor mij. Ik kan er voor de vierde keer op rij winnen en ik doe dan weer een goeie zaak in het klassement. Maar mij inhouden in Bredene? Dat is moeilijk, ik kan dat niet denk ik”, lachte Van der Poel. “Het is ook de eerste keer dat ik er ga rijden. Dat was normaal vorig jaar al, maar toen kon ik niet rijden door mijn zware val hier.”

Van der Poel “kan zich nooit inhouden” na zege in Loenhout, Van Aert wil blijven werken om de kloof te dichten
Foto: Photo News

Wout van Aert: “Tweede plaats was terecht”

Wout van Aert beet ook in Loenhout de tanden stuk op Mathieu van der Poel. Na een zware cross pufte hij nog uit in de tent, onder de modder. “Dit was een lastige cross. Ik wilde goed starten en was van plan meteen gas te geven, maar het ging niet hard genoeg. Daarna kon ik het eerste prikje van Mathieu nog counteren, maar bij de tweede keer moest ik hem laten gaan.”

“Ik ben tot aan de finish wel blijven rijden, maar Mathieu ging gewoon iets sneller. Ik verloor constant terrein, de tweede plaats was dan ook gewoon terecht. Maar ik ga blijven proberen om de kloof te dichten. Gewoon blijven rijden en proberen, dat levert op termijn sowieso iets op.”

Van der Poel “kan zich nooit inhouden” na zege in Loenhout, Van Aert wil blijven werken om de kloof te dichten
Foto: BELGA

Toon Aerts: “Volgend jaar tweede”

“Het liefst had ik hier natuurlijk gewonnen”, lachte de derde, Toon Aerts na de finish. “Maar hier derdes eindigen is mooi. Ik kreeg ook veel aanmoedigingen, dat helpt om tot op de meet te blijven rijden. Volgend jaar ga ik hier voor de tweede plaats hé”, aldus man van de streek Aerts. “Ik denk ook dat ik een goede zaak doe in het klassement. Eigenlijk sta ik in alle klassementen goed, dus ga ik in Diegem weer van bij de start goed proberen mee te koersen. Dan is het misschien mogelijk om in de drie klassementen top drie te rijden.”

Corrigeer