Bloedwaarden geven mogelijke verklaring voor mindere prestaties van Lars van der Haar

Bloedwaarden geven mogelijke verklaring voor mindere prestaties van Lars van der Haar

Foto: BELGA

Lars van der Haar slaagt er maar niet in om de kloof met Mathieu van der Poel of Wout van Aert te dichten. Integendeel, in Loenhout finishte de Nederlander van Telenet Fidea Lions pas als zeventiende nadat bij een val zijn schouder (alweer) uit de kom ging. Naar eigen zeggen maakt hij echter fouten in de cross omdat hij niet fit is. Onderzoek wees uit dat hij kampt met verhoogde Pfeiffer-waarden in het bloed, wat kan wijzen op klierkoorts. Dat vertelde hij zelf aan wielerflits.nl.

“Na de cross in Namen hadden we wat gevonden voor mijn mindere optredens van de laatste tijd. Uit onderzoek bleek dat de waarden van het Epstein-Barr-virus in mijn bloed erg hoog waren “, vertelde Lars van der Haar aan wielerflits.nl. Het Epstein-Barr-virus veroorzaakt de ziekte van Pfeiffer, ook gekend als “klierkoorts”.

“De dokter vertelde dat ik als kind al eens de Ziekte van Pfeiffer heb gehad”, aldus Van der Haar. “Ik ben echter in contact geweest met iemand die het nu heeft, waardoor de weerstand weer opspeelt en ik daardoor iets minder kan zijn. Ik wil geen voorbarige conclusies trekken maar het feit ligt er dat de bloedwaardes niet helemaal in orde zijn en dat het de laatste tijd wat minder gaat. In het laboratorium is vastgesteld dat ik inderdaad al eens eerder klierkoorts heb gehad. Dat kan invloed hebben op mijn herstel, maar ze weten niet hoe lang het duurt.”

Een bezoek aan de fysiotherapeut zal uitwijzen of Van der Haar zaterdag in Diegem met zijn pijnlijke, ontwrichte schouder aan de start zal kunnen verschijnen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.