paardensportJumping Mechelen

Winst voor Wase amazone Daphne Steenssens

Winst voor Wase amazone Daphne Steenssens

Daphne Steenssens bleef twee keer foutloos met Evita. Foto: ies

Mechelen -

Donderdag werd een topdag voor de Wase amazones in de Mechelse B-piste.

De jonge Daphne Steenssens won de openingsproef, een masterproef voor jonge ruiters en amazones, over een hoogte van één meter. Het was een bijzonder sterk bezette proef waarin liefst 23 combinaties foutloos naar de tweede ronde gingen. Finaal stuurde Steenssens haar Evita in 24.73 nog eens foutloos rond. Niemand deed beter. Meteen herhaalde de jonge Tielroodse amazone haar zege van vorig jaar.

“Vorige dinsdag ook een al een vijfde plaats met Casper van het Broekdal en nu dit. En dan moet je weten dat ik vorige week met Evita nog werd uitgebeld. Wij hebben duidelijk iets met Mechelen”, aldus een dolgelukkige Steenssens.

In de namiddag was de hele familie Steenssens dan weer aandachtig toeschouwer voor de finale van de Cavalor Cup 1m10. Daarin maakte Niki Geenens haar favorietenrol waar.

Geenens reed zich net als dertien andere combinaties foutloos naar de barrage. Ook daarin gaf ze naar goede gewoonte weer vol gas. Met een tijd van 34.54 leek de zege binnen, maar Danny Van Es nam met zijn Zico V nog meer risico's en was nog anderhalve seconde sneller. “Maar met deze tweede plaats ben ik ook super tevreden. Mijn Gazelle liet me dit jaar nog nooit in de steek, ook vandaag niet”, aldus Geenens.

Woensdagavond had Koen Vereecke (Waarschoot) voor de eerste Oost-Vlaamse zege gezorgd in Mechelen. Met zijn hengst QP Castellane (een afstammeling van Casall uit een moeder van Contenter) won hij de proef voor zesjarige jonge hengsten. In de finale van de Aveve Cup voor zesjarigen moest Bart Temmerman (Kalken) het met zijn Lionel van het Weidse Hof in de barrage afleggen tegen Toon Raeymaeckers. Thomas De Cock (LRV Eksaarde) was de snelste vierfouter en werd derde.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio