Michiel De Meyer wint spannende finale van Steracteur Sterartiest

Na zijn overwinning bracht Michiel Piano Man, het nummer dat hij als eerste in Steracteur zong Video: VRT

Na negen spannende afleveringen was het donderdag eindelijk zo ver en kregen we het antwoord op wie zich tot steracteur sterartiest van 2017 mocht kronen. Na een spetterend openingsnummer - waarbij de drie overgebleven kandidaten werden bijgestaan door alle andere steracteurs - moest er al afscheid worden genomen van Sieg. Michiel en Tinne vochten de strijd uit op het scherp van de snede en gaven het beste van zichzelf voor het uitzinnige publiek. Na een zenuwslopende stemming ging Michiel uiteindelijk met de overwinning lopen en sleepte hij de prijzenpot in de wacht voor Villa Rozerood, een kinderziekenhuis in De Panne. Proficiat!

De finale van Steracteur Sterartiest ging spetterend van start met de drie overgebleven kandidaten die hun versie van Vertigo van U2 brachten. Het feestje barstte pas echt los toen alle andere kandidaten hun vergezelden op het podium. De toon voor een spannende en swingende finale was gezet en de drie overblijvers kregen het publiek onmiddellijk mee door hun enthousiasme en talent.

Spetterende opening van de finale met Vertigo door alle Steracteurs Video: VRT

Helaas was het daarna al het moment waarop een van de overblijvers het programma moest verlaten. Sieg, die vertrok vanuit een underdogpositie maar de jury keer op keer verbaasde met zijn zangtalent, kreeg ondanks het knappe parcours dat hij aflegde te horen dat hij niet naar de finale was doorgestoten.

Sieg haalt de finale net niet Video: VRT

Hemel en Gers Pardoel

Finalisten Michiel en Tinne betraden na de uitschakeling van Sieg het podium. Tinne - die de Vlaamse presentator en acteur naar huis stuurde - beet de spits af en zong als eerste haar eigen nummer: Hemel van Bart Peeters. Ze zong met zoveel gevoel en overtuiging dat ze het enthousiaste publiek snel stil kreeg en maakte enorm veel indruk.

Tinne krijgt de zaal stil met nummer van Bart Peeters Video: VRT

Michiel bracht voor de tweede keer sinds de start van het programma een nummer van Gers Pardoel, en bewees dat hij niet moet onderdoen voor de Nederlandse zanger.

Bijzondere cover van Gers Pardoel door Michiel Video: VRT

De juryleden mochten ook hun zegje doen en vroegen Michiel om Piano man nog eens te zingen. Hij bracht het nummer tijdens de eerste liveshow en mocht dat kunststukje voor de finale nog eens herhalen. Zijn indrukwekkende zang - in een eenvoudige setting - toonden duidelijk waarom de acteur nooit op de pijnbank terechtkwam tijdens zijn uitstekend parcours.

Michiel ontroert met Piano man Video: VRT

Tinne werd door de jury gevraagd om What’s the pressure nog een keertje te brengen. Onder het goedkeurend oog van Laura Tesoro bewees de Ghost Rockers-actrice dat ze de zang en de moves helemaal onder de knie heeft om het ver te schoppen. Haar uitstraling was de kers op de taart, waardoor het nummer een doorslaand succes werd.

Tinne overtuigt opnieuw met What’s the pressure Video: VRT

Na een spannende finale was het tijd voor een zenuwslopende stemming. Het goud ging uiteindelijk naar Michiel, die misschien niet altijd even zuiver zong, maar elke week werd beloond voor zijn enthousiasme. Hij zong voor Villa Rozerood, een respijthuis in De Panne. Daar kunnen zieke kinderen samen met hun familie op een zorgeloze vakantie.

Michiel werd de grote winnaar van Steracteur sterartiest! Video: VRT

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees