VeldrijdenBRICO CROSS Bredene - Gianni Vermeersch kan een opsteker best gebruiken

“BK kan mijn seizoen redden”

“BK kan mijn seizoen redden”

Gianni Vermeersch put moed uit zijn eerste wedstrijdhelft in Heusden-Zolder. Foto: Photo News

Bredene / Houthulst -

Gianni Vermeersch zou vandaag in de Brico Cross in Bredene wat graag zijn derde plaats van vorig seizoen overdoen. De Klerkenaar kan na een reeks mindere wedstrijden best een opsteker gebruiken.

Vermeersch put moed uit zijn eerste wedstrijdhelft in de Wereldbekercross in Heusden-Zolder. “Ik draaide mee in de top tien. Dat is hoopgevend. Ik merk beterschap, maar ik moet nu wel nog een vol uur de beteren kunnen volgen. Dinsdag kende ik toch nog weer een terugval.”

De crosser deemsterde na een degelijke seizoenstart met een eerste profzege in de Verenigde Staten wat weg. “Ik heb er zelf het raden naar wat de oorzaak is”, zegt de veldrijder van Steylaerts-Betfirst. “Het is niet zo dat ik te veel gas heb gegeven op de weg. Ik presteerde goed (met zelfs een zege in de 1.1 wedstrijd Slag om Nord in Nederland), maar ik had heus niet gepiekt naar die periode. Ik heb dit keer alles op het veldrijden gezet. Vreemd dat het er voorlopig niet uitkomt.”

Vorig jaar mocht Vermeersch plaatsnemen naast Wout van Aert en Laurens Sweeck op het podium in Bredene. “Ik ben niet zo goed als twaalf maanden geleden, maar ik reken erop dat het vanaf nu beter zal gaan. In het verleden verteerde ik de kerstperiode goed. Ook dit keer zal ik alle wedstrijden rijden (ook nog Diegem op 30 december en Baal op Nieuwjaar). Hoe meer ik koers, hoe hoger mijn rendement.”

Op en top gemotiveerd

“Ja, ik ben toch al bezig met het Belgisch kampioenschap in Koksijde. Met een goede notering in de titelrace zou ik mijn seizoen kunnen goedmaken. Het is altijd speciaal om in eigen provincie aan te treden. Vorig jaar in Oostende stond ik ook op en top gemotiveerd aan de start. Zand is niet mijn lievelingsondergrond, maar dat wil ik niet als excuus inroepen. Een goede prestatie is een must. Ik heb er vertrouwen in dat ik tegen half januari weer de oude ben”, aldus nog de zoon van gewezen renner Stefaan.

Een dikke prijs rijden in Bredene wordt niet simpel voor Gianni Vermeersch, Dieter Vanthourenhout, de afscheidnemende Klaas Vantornout, neoprof Nicolas Cleppe en belofte Arno Debeir. Wout van Aert en Mathieu van der Poel komen in principe aan de start. Ook Jim Aernouts, Tim Merlier, Rob Peeters, David van der Poel, Hendrik Sweeck, Joeri Adams, Quinten Hermans, Diether Sweeck en Daan Soete tekenen present.

Er zijn ook weer wedstrijden voor nieuwelingen, junioren en vrouwen elite.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio