FOTO/VIDEO. Living Room Concerts verrassen in VROB-radiohuis

VROB gaat in de eindejaarsperiode Large: vijftien dagen onafgebroken programmatie vanuit Dorp-Oost 5. Dit jaar wordt die opgefleurd door twee weken Living Room Concerts. Kleinschalig, gewoon gezellig met uitvoerders van bij ons. Het criterium is niet eens ingewikkeld. Geen awards, mia's of top- of tipnoteringen nodig, noch het podium van Rock Werchter of andere festivals frequenteren, wel gewoon top zijn van bij ons en het voorbije jaar al eens verrast hebben met een live optreden in één van de programma's van de evenementenradio. Coup De Frein, Erline Van Hijfte en Turtlewex nestelden zich deze week in de woonkamer van het radiohuis.

Dinsdagavond werd er afgetrapt met Coup De Frein, de Lootse band van Geert Poelman (bass, vocals) en Carolien Blancquaert (vocals). Op de rem gaan staan deden ze niet, want ze hadden een extra bassgitarist mee voor drie sets van twintig minuten, met een fijne mix van easy listening met een paar jazzy en bluesy tintjes. Fans en muzikale meerwaardezoekers zakten af...vanuit Bordeaux.

Oud-VRT-regisseur Luc Segers praatte de Living Room Concerts vakkundig aan elkaar: woensdag stelde hij Erline Van Hijfte op haar gemak, want voor het eerst stond ze er - behalve met de morele steun van haar vrouw - alleen voor: geen Joeri De Decker en geen Chris Corn als ruggensteun, maar de Beerveldse had gelukkig genoeg aan haar charisma om het publiek negen nummers lang in te pakken vanachter haar keyboard. Met haar muziek – van Johnny Cash over Céline Dion tot Dolly Parton – koos ze voor breekbare nummers met passie, iets wat ze na een stevige evolutie in de voorbije jaren tot haar eigen handelsmerk maakte. Erline, zelf ook een Elvisfan, verraste ook met eigen werk in de 'eindejaarssfeer' dat voorlopig titelloos blijft, wat het niet minder mooi maakte. 

Donderdag was het even time-out voor de performance van de mannen van "De Himalaya", al was ook daar live werk te bewonderen uit Sint-Amandsberg, met Malfait, de indie-rockband rond Jasper Malfait die meteen de hele Living Room innam, tussen het explosieve (en een beetje geschifte) kerstluisterspel van de geleerde professoren. Eerder was Malfait te bewonderen in "Lokale Helden" in het Jeugd- en Gemeenschapscentrum en het zomerevenement "Leven in 't Park", beide in Destelbergen.
 


Gisteravond werd de eerste week afgesloten met Turtle Wex, een coverband uit Lochristi met een voorliefde voor landschildpadden, al poetsen ze hun wagen naar het schijnt ook met Turtle Wax, een product dat u maar even moet googelen. Christ, Jeroen en Jan kregen vorig jaar het gezelschap van Tom, en met zijn vieren speelden ze een akoestische set met heel wat hoogtepunten, waaronder Louise van Gers Pardoel, Wake Me Up van Avicii, Nothing Really Ends van dEUS, Le Vent Nous Portera van Noir Désir (video) en Sweet Dreams van Eurythmics. De mannen van Turtle Wex waren ook eerder te zien in "Lokale Helden" in Lobos. Een mooie afsluiter van een eerste week Living Room Concerts. 

Na Nieuwjaar zijn er nog vier miniconcertjes te genieten in het radiohuis: op 2 januari is het aan Chris Corn, daarna komen nog Tram 3, het Dynamic Duo Bram en Tatjana en het DNA van Dirk en zijn nichtje Anke uit Hijfte. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio