Na jaren leegstand: bekend feestzalencomplex mag eindelijk afgebroken worden

Vier van de zestien appartementen werden al gereserveerd. Foto: repro bfr

Oostrozebeke -

Het gekende feestzalencomplex De Visscherie maakt plaats voor een nieuwbouwproject met zestien appartementen. Een deel van de site wordt ook deel van de gemeente Oostrozebeke die het park wil openstellen voor het publiek.

Na lange onzekerheid is de kogel door de kerk. Op het voormalige feestzalencomplex en de parksite De Visscherie langs de Stationsstraat in Oostrozebeke komt een groot nieuwbouwproj

ect met zestien appartementen. Bij projectontwikkelaar Kub uit het Waregemse reageert men opgelucht. “Na maanden van onzekerheid hebben we de vergunning gekregen voor de bouw van zestien appartementen en onder-en bovengrondse parkeerplaatsen. Inmiddels zijn er al vier appartementen gereserveerd”, aldus Bernard Delmulle van Kub.

De Projectontwikkelaar behoudt de groene long van Oostrozebeke. Een omvangrijk deel van het park wordt afgestaan aan de gemeente Oostrozebeke. “Het duurde even vooraleer er zekerheid was over het feit dat we het project konden realiseren. Aanvankelijk wilden we ook de voormalige tuinzaal opnemen in het project. Buurtbewoners klaagden in het verleden echter over geluidshinder. We besloten dan ook om dat gedeelte, na het slopen van de tuinzaal, af te staan aan de gemeente ”, aldus Delmulle.

Volgend jaar wordt het huidige hoofdgebouw van De Visscherie afgebroken.

Park voor publiek

De Visscherie was vroeger een gekende trouwzaal in de regio, maar stond al sinds enkele jaren leeg. Vanaf 1970 organiseerden Oswald Snick en Monique Vanacker er twintig jaar lang grote feesten. Sinds enkele jaren liggen de twee grote feestzalen en de tuin er troosteloos bij. Bij het gemeentebestuur van Oostrozebeke is de opluchting dan ook groot dat er iets gebeurt met de plek. “Wij hopen om ergens volgend jaar ook het prachtige park op de site te kunnen openstellen voor het publiek”, aldus burgemeester Karl De Clerck (CD&V).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio