BK PISTE

Nationale titels voor Bossuyt, De Clercq, Destatsbader en Vandenbranden

Nationale titels voor Bossuyt, De Clercq, Destatsbader en Vandenbranden

Shari Bossuyt Foto: Marc Van Hecke

De Belgische pistekampioenschappen leverden alweer enkele nationale kampioenen op. Een overzicht.

Vrouwen-junioren

Shari Bossuyt danst de polonaise

Shari Bossuyt, die tussen de wedstrijden door de polonaise danste, nam in twee reeksen vlot afstand van Jade Lenaers in het BK-sprint. Voor het West-Vlaamse talent, die woensdag de vloer aanveegde met de eliterensters in de puntenkoers, was het de zesde keer goud tijdens de pistekampioenschappen. Na een belle veroverde Britt Verbeek het brons, Febe Kesteleun eindigde vierde.

Vrouwen-nieuwelingen

Katrijn De Clercq outstanding

Ook na de vierde dag van de Belgische pistekampioenschappen blijft Katrijn De Clercq ongeslagen. In het BK-sprint won de renster van CT Van Den Hauwe een zesde keer goud. Kirin Punnewaert, die eerder al twee keer brons won, eindigde tweede. Ines Van De Paar eindigde derde voor Sophie Tierolf.

Mannen-junioren

Thibo Destatsbader klopt Arthur Senrame

Thibo Destatsbader, die zilver won in keirin na Tuur Dens, won het BK-sprint. In de finale nam de renner van de Tieltse Rennersclub in twee reeksen de maat van Arthur Senrame, die tijdens de pistekampioenschappen al een derde keer eremetaal verzamelde. Pieter-Jan De Lange en Dominik Litvinov beslisten in een belle wie het brons mocht meenemen. Litvinov was de gelukkige. De toppers Dens, Van Den Bossche, Wernimont en Van Mulders namen een snipperdag en werden snel gewipt. Morgen sluiten de kampioenschappen af met het omnium.

Mannen-nieuwelingen

Noah Vandenbranden toont snelle benen

Derde keer goud voor Meisenaar Noah Vandenbranden, die eerder deze week de chronorit over 500m en de individuele achtervolging won, en nu de beste was in het BK-sprint. Vandenbranden, derde in de puntenkoers, nam de maat van Noah Detalle. Brice Dedeurwaerdere won de strijd om de derde plaats van Xander Hubo.

Corrigeer