Chinese toerist schiet met uitsterven bedreigde beer neer “uit nieuwsgierigheid”

Een Chinese toerist in Myanmar is in woelig water terechtgekomen nadat beelden van hem waarop te zien is hoe hij een Aziatische zwarte beer neerschiet, verspreid werden op het internet. De man zou het dier “uit nieuwsgierigheid” hebben willen neerschieten, maar hij kwam niet echt zelf op het idee.

Het is een schokkend beeld, dat van de Chinese toerist die in Myanmar een zwarte beer neerschiet. Hoewel zijn naam niet bekendgemaakt werd, werden beelden van zijn actie buiten zijn medeweten om op sociale media geplaatst, waar ze heel wat heisa veroorzaakten. De man zelf kreeg ook heel wat harde woorden naar zijn hoofd geslingerd.

Daarom heeft hij nu gereageerd op de video. Hij zei dat hij van de lokale overheid toestemming gekregen had om het dier, nochtans een bedreigde diersoort, neer te schieten. Ook het geweer zou hij van hen gekregen hebben.

De beer zou op het punt hebben gestaan afgemaakt te worden omdat hij enkele mensen verwond had. De man was getuige geweest van de executie en had op dat moment gevraagd of hij niet degene mocht zijn die de trekker mocht overhalen, zo liet hij later zelf weten in een mededeling. Hij veroordeelde ook degene die de beelden online plaatste, want dat was niet toegestaan.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees