Van der Haar sukkelt met ontwrichte schouder en verhoogde Pfeiffer-waarden, maar start in Diegem

Van der Haar sukkelt met ontwrichte schouder en verhoogde Pfeiffer-waarden, maar start in Diegem

Foto: BELGA

Problemen voor Lars van der Haar. De Nederlander van Telenet Fidea Lions ontwrichtte bij een val donderdag in Loenhout zijn rechterschouder en kampt bovendien met verhoogde waarden van het Epstein-Barr-virus. “Die schouder deed echt wel heel veel pijn”, zegt de Nederlander. “Ik kreeg hem er nauwelijks weer in.” Van der Haar ging gisteren bij een fysiotherapeut langs.

Ook de verhoogde waarden van het Epstein-Barr-virus – dat de ziekte van Pfeiffer veroorzaakt – spelen Van der Haar parten. “De dokter vertelde dat ik als kind al eens de ziekte van Pfeiffer heb gehad”, legt Van der Haar uit. “Ik ben onlangs blijkbaar in contact geweest met iemand die het nu heeft, waardoor de weerstand weer opspeelt en ik daardoor iets minder kan zijn. We dachten dat het verdwenen was en in Zolder leek dat ook het geval te zijn. Maar toch niet, dus.”

Van der Haar start vandaag wel in de Superprestige-manche van Diegem. “Ik zie wel hoe het gaat. Nog steeds pijn in de schouder, maar niet racen betekent sowieso geen punten”, klonk het op Twitter.

Corrigeer