Phil Taylor op zijn laatste WK naar halve finales

Phil Taylor op zijn laatste WK naar halve finales

Foto: Photo News

De kans bestaat nog altijd dat Phil Taylor (PDC-6) met een zeventiende wereldtitel afscheid neemt van de dartsport. De 57-jarige Engelsman nam vrijdag in Londen in zijn halve finale met 5-3 de maat van de Schot Gary Anderson (PDC-3), de wereldkampioen van 2015 en 2016.

In een volgepakt Alexandra Palace in Londen kon Anderson tot 1-1 gelijke tred houden. Daarna was “The Power”, die opzichtig lol stond te maken met cameramensen en het publiek, duidelijker sterker en liep hij uit naar 4-1. Anderson stribbelde vervolgens tegen en kwam terug tot 4-3. De zestienvoudige wereldkampioen herpakte zich en sloeg in de achtste set alsnog toe.

In de halve finales (best of 11) treft Taylor zaterdag de Welshman Jamie Lewis (PDC-46), die de Engelsman Darren Webster (PC-23) met 5-0 het nakijken gaf. In de andere halve finale staat de Nederlandse titelverdediger Michael van Gerwen (PDC-1) tegenover de Engelsman Rob Cross (PDC-20). De finale wordt maandag naar een best of 13 gespeeld.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.