Pidcock haalt het bij de beloften, Rouiller sterkste bij de juniores

Pidcock haalt het bij de beloften, Rouiller sterkste bij de juniores

Pidcock domineerde bij de beloften. Foto: BELGA

Thomas Pidcock heeft de Superprestige in Diegem voor beloften gewonnen. De Brit van Telenet Fidea Lions haalde het voor de Nederlander Sieben Wouters en onze landgenoot Thomas Joseph. Loris Rouiller (IKO-Beobank) won bij de juniores.

Geen Eli Iserbyt aan de start in de Superprestige in Diegem, de West-Vlaming van Marlux-Napoleon Games rijdt bij de profs in dit regelmatigheidscriterium. Dus waren alle ogen gericht op topfavoriet Thomas Pidcock, die na zeges in Namen en Heusden-Zolder afgelopen donderdag vrede moest nemen met een tweede plaats na Iserbyt in Loenhout. Pidcock ging verschroeiend van start, maar een sterkte Thomas Joseph bleef aan zijn wiel hangen. Anderhalve ronde lang hield de belofte van Marlux-Napoleon Games dat vol, daarna zakte hij terug en begon de Brit aan een lange solo. Het kloofje van 15, 16 seconden was niet zo groot, maar volstond, ondanks nog een valpartij aan de balkjes in de voorlaatste ronde.

Wouters behoudt met 78 punten zijn leidersplaats in het klassement. De Tsjech Adam Toupalik, vierde in Diegem, is met 60 punten tweede. Pidcock, die er niet bij was in Ruddervoorde en Gieten, deelt met 57 punten de derde plaats met Jelle Schuermans.

Het is voor Pidcock de negende overwinning van het seizoen. "Mijn voorsprong was gelukkig groot genoeg toen ik aan de balkjes ten val kwam", reageerde hij. "Dat was een beetje dom, maar ik had nog reserves, als het nodig was, had ik nog even kunnen versnellen." .

Juniores: Zwitser Rouiller domineert

Bij de juniores maakte Europees kampioen Rouiller meteen zijn intenties duidelijk. Na een paar versnellingen in de eerste ronde had hij bij de eerste passage aan de finish 12 seconden voorsprong op een groepje van vijf renners, met onder meer Kamp, Kopecky en Mees Hendrikx. Tegen de kracht van Rouiller bleek niemand opgewassen. Hij bouwde zijn voorsprong ronde na ronde uit. Kopecky sloop even weg uit de achtervolgende groep, maar zou weer tot de orde geroepen worden. In de strijd om de tweede plek haalde Kamp het voor de Tsjech, die nipt Hendrikx kon voorblijven.

Het is de zesde zege van het seizoen voor Rouiller. “Ik was niet van plan om zo vroeg al in de wedstrijd weg te rijden”, verklaarde de Zwitser. “Maar ik had een klein gaatje en besloot dan maar om daar op verder te bouwen. Dit is een parkoers dat me wel ligt en ik ben blij met deze zege.”

Corrigeer