Cycling Vlaanderen wil het EK in 2019 naar Gent halen

Cycling Vlaanderen wil het EK in 2019 naar Gent halen

Kopecky-D’hoore: straks ook op een EK in Gent? Foto: AFP

In het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx stelden Wim De Geyter, voorzitter Cycling Vlaanderen, en Koen Beeckman, technisch directeur sport, een prestigieus project voor richting de OS in Paris 2024. De organisatie van het EK baanwielrennen staat op het verlanglijstje.

“Op wereld -en Europese kampioenschappen regende het medailles”, stelde Beeckman. “We beschikken over talentvolle jeugd en willen er voor zorgen dat ze zich in optimale omstandigheden kunnen voorbereiden op de topevenementen. Binnenkort wordt er een permanent timingsysteem geïnstalleerd. Nuttig voor de topsporters, maar ook voor de 26.000 recreanten, die de weg vinden naar de piste aan de Blaarmeersen. Nieuwe initiatieven zijn nodig om het aantal toeschouwers op te trekken. De dernymeeting werd gesmaakt. Na Nederland wil ook Frankrijk en Duitsland participeren. Een stilgekoesterde droom is de organisatie van het EK voor U23 en U19 in het VWEM. De periode van de Gentse Feesten is uitgesloten en dus opteren voor 2-7/7 of 9-14/7.”

“We gaan niet over één nacht ijs en gaan een haalbaarheidsstudie uitvoeren. We gaan er vanuit dat dit evenement een kostenplaatje heeft van 150.000 euro”, voegt De Geyter er aan toe. Tom Van Damme, voorzitter van Belgian Cycling, en aanwezig op het persmoment tijdens de Belgische kampioenschappen, bevestigde de interesse en de bereidheid om samen te werken.

Corrigeer