REACTIES. Van der Poel overweegt tennislessen, Van Aert deelt plaagstootje uit aan fans

REACTIES. Van der Poel overweegt tennislessen, Van Aert deelt plaagstootje uit aan fans

Foto: BELGA

Ook in Diegem waren Mathieu van der Poel en Wout van Aert, de twee koningen van het veldrijden, het gespreksonderwerp. Van der Poel pakte in de duisternis zijn 21ste zege van het seizoen en was daar uitermate tevreden mee. Intussen blijft Wout van Aert twijfelen over zijn deelname in Middelkerke, de afsluitende manche van de Superprestige. “De fans speculeren daar graag over, dus ik laat ze nog even in het ongewisse”, grapte Van Aert na afloop.

Mathieu van der Poel (winnaar): “Leuke manier om afscheid te nemen van Stevens”

Europees kampioen Mathieu van der Poel moest al heel vroeg in de achtervolging na een foutje in de eerste ronde. “Ik mispakte me aan die schuine kant en reed op een paaltje, waardoor ik meteen op achterstand kwam. Het begint nu wel pijn te doen, maar ik denk dat er niets aan de hand is. Ik reed ook nog lek aan het einde van die eerste ronde. Ik voelde wel dat de benen goed waren en kon nadien vrij snel terugkeren. Toch was het opletten, want elke ronde had er wel iemand pech. Diegem staat ook bekend om die steentjes die tussen derailleurs kunnen komen. Mijn eerste instelling om zoveel mogelijk voorsprong te pakken, maar gelukkig hadden we ook de goede bandenkeuze gemaakt.”

REACTIES. Van der Poel overweegt tennislessen, Van Aert deelt plaagstootje uit aan fans
Foto: BELGA

“Deze morgen voelde ik me wel een beetje moe”, gaf Van der Poel toe over de zware eindejaarsperiode. “Gisteren heeft de kinesist enorm goed werk verricht door mijn rug te rechten. Het is ook leuk om op deze manier afscheid te kunnen nemen van fietsenconstructeur Stevens, ik heb jarenlang graag met hen samengewerkt.” Tot slot kwam Van der Poel even terug op een opmerking van broer David, die liet vallen dat Mathieu enkel in het tennissen te kloppen is.”Wanneer ik tennislessen ga volgen? Ik zal er me op moeten toeleggen deze zomer, want David is technisch inderdaad wat beter dan mij!”

Wout van Aert (tweede): “Er zat niks meer in op die helling”

Wout van Aert moest zich in Diegem andermaal neerleggen bij de macht van concurrent Van der Poel. “Ik had liever gewonnen, maar het was hetzelfde verhaal als in Loenhout twee dagen geleden. Mathieu was gewoon beter. Die halve ronde waarin hij doortrok kon ik niet volgen en dan is de koers verloren. Toen dat gebeurde voelde ik de benen echt, want we hebben de laatste weken al een pak inspanningen moeten leveren. Op die lange helling zat er niks meer in, ik had geen versnelling meer in de benen terwijl hij al van beneden het gashendel opendraaide. Ik wou het gat nog proberen dichten, maar twee rondes later was het wel duidelijk dat ik voor de tweede plek reed.”

REACTIES. Van der Poel overweegt tennislessen, Van Aert deelt plaagstootje uit aan fans
Foto: Photo News

Van Aert blijft wel leider in het Superprestigeklassement: de wereldkampioen telt één puntje voorsprong op Van der Poel. De vraag blijft dan ook of Van Aert bij zijn oorspronkelijke planning blijft en de slotmanche in Middelkerke links laat liggen. “Er moet nog iets spannend blijven dit seizoen, dus we zullen zien of ik daar start. De mensen vinden het blijkbaar wel leuk om erover te speculeren, dus ik laat ze nog even in het ongewisse!”

Laurens Sweeck (derde): “Ik heb ze even gezien!”

Achter de twee grote kanonnen was het Laurens Sweeck die zijn goede vorm bevestigde met een nieuwe podiumplek. “Meer zat er niet in. Ik heb ze (Van der Poel en Van Aert, nvdr.) even gezien, in een flits, en dat was het (lacht). De derde plek was het maximale. En nu? Natuurlijk kijk ik uit naar de kampioenschappen. Baal zal er snel zijn, dus het is nu vooral zaak om eerst goed te recupereren.”

REACTIES. Van der Poel overweegt tennislessen, Van Aert deelt plaagstootje uit aan fans
Foto: Photo News
Corrigeer

Meest Gelezen Sport