Sportjaar 2017 in beeld: van deze video’s smulde u dit jaar het meest

2017 zit er helemaal op. Het werd een sportjaar om duimen en vingers van af te likken, met heel wat onvergetelijke momenten. Op deze laatste dag van het jaar blikken we even terug op wat er de afgelopen 12 maand allemaal is gebeurd. Deze video’s beroerden u het meest, met enkele duidelijke trends. Van Peter Sagan en Kevin De Bruyne kreeg u maar niet genoeg, de Money Fight werd bijzonder gesmaakt… en een flater of twee kan er altijd wel in, nietwaar? Geniet mee van het beste dat 2017 te bieden had!

De Ronde Van Vlaanderen. Elk jaar de hoogmis van de wielerfans in België en over de hele wereld. Terwijl Philippe Gilbert met een Merckxiaanse inspanning de zege pakte, zorgde Peter Sagan ongewild voor de meest bekeken video van het afgelopen jaar. Toen de Slowaak bleef steken in een jas van een toeschouwer in volle finale, nam hij Naesen en Van Avermaet mee in zijn val...

Kevin De Bruyne heeft een gouden hart, dat toonde hij dit jaar nog maar eens. Na de gewonnen wedstrijd tegen rode lantaarn Sunderland (0-2) in maart had hij maar oog voor één iemand. Terwijl zijn medespelers de kleedkamer opzochten, trok De Bruyne naar een mindervalide supporter. Hij gaf de supporter zijn truitje en zette er zijn handtekening op. Een prachtig gebaar van KDB!

Niet enkel in de Ronde Van Vlaanderen zorgde Peter Sagan voor opschudding, ook in de Tour de France. In de rit met aankomst in Vittel leek Sagan een gouden zaak te doen voor de groene trui… maar dan bracht hij medespurter Mark Cavendish ten val in volle spurt. Ongewild of niet, de wedstrijdjury was onverbiddelijk en stuurde Sagan naar huis...

Een sportief tochtje door het bos op de mountainbike. Op zich weinig opvallend aan, maar toch werd deze video gretig bekeken en gedeeld. Dat had weinig te maken met het gezondheidstochtje van deze Ierse mountainbikers, wel met een koppel ‘bospoepers’ die op heterdaad betrapt werden!

Thibau Nys reed in januari naar de Belgische titel veldrijden bij de nieuwelingen. In Oostende knalde hij toen in zijn allereerste kampioenschap ooit naar de zege. Vader Sven keek gespannen langs de kant toe. Toen zijn zoon als Belgisch kampioen over de meet kwam, liet hij zijn tranen de vrije loop. Onze man was erbij en legde deze prachtige beelden vast.

De Money Fight tussen Conor McGregor en Floyd Mayweather werd bij-zon-der veel gehypet over de hele wereld. Het eigenlijke gevecht was helaas een maat voor niets, want kooivechter Conor McGregor kon bokser Floyd Mayweather ondanks veel goede wil weinig in de weg leggen. Ook u was benieuwd naar de afloop, en bekeek de ochtend na het gevecht massaal de hoogtepunten.

Ex-Genkenaar Leon Bailey kwam dit jaar - al dan niet ongewild - in het nieuws. De Jamaicaanse dribbelkont die stilaan helemaal doorbreekt, had het in april aan de stok met een bokser in Genk. Bailey had hem uitgelachen op sociale media, en daar kon de bokser niet mee lachen. Toen hij Bailey zag zitten op een terrasje, gingen de poppen echt aan het dansen...

Bij het Limburgse BS Sport was ze vroeg in het seizoen een tumultueuze match. Toen de vierdeprovincialer speelde tegen de Turkse Rangers, verliep dat niet zonder slag of stoot. Een speler van de tegenpartij die niet op het veld stond, stormde het gras op en deelde een karatetrap uit...

Niet alleen Kevin De Bruyne, ook zijn zoontje Mason Milian deed uw hart het voorbije jaar smelten. Papa Kevin postte een vertederend filmpje van zoonlief op Instagram. Zonder hulp van papa of mama Michèle Larcroix loopt de jongen vrolijk rond. “Pak me dan, als je kan,” schreef Kevin bij de schattige video. Binnenkort viert Mason Milian zijn tweede verjaardag.

Het stond in de sterren geschreven dat Tom Boonen zijn afscheid van het profwielrennen één groot feest zou worden. Op het podium voor zijn afscheidswedstrijd ‘Tom Say Thanks’ liet Boonen zich helemaal gaan! Op de tonen van het populaire nummer ‘Kind van de Duivel’ van Jebroer, gabberde Boonen alsof zijn leven er van afhing. Zijn hele ploeg deed lustig mee en met onder andere ook Sagan en Pozzato erbij was het plaatje compleet, al begrepen de twee wellicht niets van de liedjesteksten.

Doelman Colin Coosemans was de verrassende held toen KV Mechelen eind september 2-2 gelijk speelde op het veld van Moeskroen. Niet omdat hij een penalty van Les Hurlus stopte, wél omdat hij in de laatste seconden van de wedstrijd zorgde voor de mooie assist bij de 2-2 van Elias Cobbaut. Coosemans was uiteraard door het dolle heen...

Peter Sagan, daar is hij opnieuw. Nog niet zo lang geleden zorgde de Slovaak mogelijk voor een nieuwe hype in het peloton, door een pijnlijk filmpje te posten vanop stage. In de fitnesszaal toont Sagan hoe hij zijn core steviger maakt met een indrukwekkende spreidstand die maar weinigen hem nadoen. Astana-renner Lutsenko probeerde het alvast ook, het is wachten op anderen die zijn voorbeeld volgen...

Mountainbikers en action camera’s, het blijft een geslaagde combinatie. Toen twee vrienden in juni een gevaarlijke tocht ondernamen in New Mexico, kwamen de twee plots in de problemen, toen ze in volle afdaling plots een omgevallen boom dwars over het parcours zagen… "We hebben ons lesje geleerd”, klonk het nadat beide heren er zonder ongelukken vanaf kwamen.

Meer dan een miljoen snookerfans keken al naar dit trick shot, opgenomen in een sookerzaal in Bristol. Allstar Sports Bar maakte de video bij wijze van kerstgeschenk en sindsdien ging de video in mum van tijd viraal. De hele putt is maar liefst 152 meter lang en het duurde elf uur om op te zetten.

Liefde haalt wat uit met een mens. Zelfs met een brave jongen als de Australische jockey Josh Cartwright (22) op de renbaan van Adelaide in januari. Toen hij merkte dat de leiderspositie van zijn Noorse vriendin Anna Jordsjö belaagd werd, stuurde hij zijn paard pardoes in de weg van haar twee achtervolgers. “Shocking”, vond iedereen in de paardensport, zelfs zijn eigen trainer.

Dit jaar werd er voor het eerst een veldrit georganiseerd in het Zeeuws-Vlaamse Hulst. Het beloofde een spectaculaire wedstrijd te worden, mede door een lastige afdaling vlak aan het water. Mathieu van der Poel vroeg zich af wie er als eerste de vijver zou induikelen, dus stuurden wij onze man met een camera en een zwemvest naar het parcours!

Een flaterende doelman in één of andere buitenlandse competitie, het blijft lachen. Ook dit jaar viel de bal op onwaarschijnlijke wijze tóch in doel, ook al leek zoiets onmogelijk op het eerste gezicht. Iets zegt ons dat we binnen 365 dagen opnieuw dergelijke filmpjes in ons overzicht kunnen opnemen.

Met een GoPro-camera van Sportwereld.be op de fiets verkende Sven Nys samen met zoon Thibau en de Telenet-Fidea-junioren het parcours van het Belgisch kampioenschap veldrijden in Oostende. Zijn conclusie was duidelijk. “Zwaar, technisch en eerlijk. De meest complete crosser wordt Belgisch kampioen.” Bij de nieuwelingen was dat Nys Junior, bij de elite kroonde Wout van Aert zich tot Belgisch kampioen.

Youri Tielemans zorgde dit seizoen ongewild voor één van de opvallendste momenten in de Belgische eerste klasse. Na de overwinning tegen Waasland-Beveren gaf hij zijn truitje cadeau aan een meisje... maar dat was niet naar de zin van haar broertje. Die barstte in tranen uit en was ontroostbaar. Wij zochten het jongetje op, en bezorgden hem samen met Youri Tielemans de dag van zijn leven op het Gala van de Profvoetballer!

Na de wedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp braken buiten het stadion rellen los, mede door Nederlandse hooligans die naar België waren afgezakt. Schoenmaker Peter Depover was het opvallendste slachtoffer van de rellen, want de hooligans duwden zijn autootje op zijn dak en vernielden het enige vervoersmiddel van de man. Club Brugge greep in en dankzij een crowdfunding kreeg de man een nieuwe wagen.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden