Top op de valreep van 2018

Tennisclub Racso is de grootste in Vlaanderen

Tennisclub Racso is de grootste in Vlaanderen

Een fiere Racso-voorzitter Walter Pauwels, bij de opening van de padelterreinen Foto: Geert Herman

Destelbergen - Het is gebeurd: TC Racso is sinds december officieel de grootste tennisclub van Vlaanderen. De kers op de taart na een schitterend jaar. Liefst 1410 sportieve leden delen in dat goed gevoel.

TC Lovanium bleef in de ranglijst meestal net boven TC Racso, maar dat tij is nu dus gekeerd. Het stemt voorzitter Walter Pauwels meer dan tevreden, want zijn club heeft ook een boerenjaar achter de rug: “De tornooien kenden in 2017 een enorme boost. Het open enkel tornooi kende 394 deelnemers. Het jeugdtornooi gaf tennisplezier aan 248 kinderen en in het open dubbel tornooi waren er maar liefst 158 koppels die inschreven. Het viersterrentornooi bij de heren en bij de dames was het hoogst gerankte tornooi van de provincie Oost-Vlaanderen."

Ook de jeugd bewees opnieuw zijn steile ambities bij Racso:  Tijdens het ‘Feest van de Jeugd’ behaalde Emilie Meyvis de titel van Vlaams kampioene bij de meisjes U9/3 en werd Valentine Coussens vice-Vlaams kampioen bij de meisjes U9/1. Bovendien werd de jeugdinterclub ploeg van de jongens en meisjes jonger dan negen jaar (Valentine Coussens en Leonard Demeestere ) in 2017 vice-Vlaams kampioen. Verschillende jeugdploegen sleepten de titel van Oost-Vlaams kampioen in de wacht. 

Bij de volwassenen werd Lander Volckaert Belgisch kampioen bij de Heren 5 en won Amber Bourguillioen de titel bij de Dames 4. Ook zij zijn succesvolle talenten van de RATS, de tennisschool van TC Racso.  Die kent een verdere bloei en meer dan 600 kinderen krijgen er tennisinitiatie van in totaal meer dan 30 gediplomeerde trainers. Het leverde TC Racso dit jaar de vierde plaats op in de ranking van de meest jeugdvriendelijke tennisclubs van Vlaanderen met erkende tennisschool.  De inzet van Joost Van Outryve werd in 2017 door de gemeente Destelbergen bekroond met de pas in het leven geroepen “ Trofee Yves De Lausnay” voor meest succesvolle coach. 

Recreatie en ambitie gaan bij TC Racso hand in hand:  Jeroen Masson en Maxine  Vangampelaere zijn twee kleppers onder de A-spelers, maar nog meer ambitieuze tennissers kloppen stilaan aan aan de grote poort. De sponsoring werd ook verder geprofessionaliseerd en voor het eerst was er in de interclub een damesploeg actief in eerste afdeling. De eindronde werd daar op een haar na gemist. De eerste ploeg bij de mannen wist in derde afdeling door te stoten tot in de halve finale.   Begin oktober werden ook de twee tijdelijke terreinen voor padel geopend, op het terrein voor het Jeugd- en Gemeenschapscentrum.  Alweer een nieuwe verwezenlijking die TC Racso een positieve boost geeft. 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio