Ook nieuwjaarswensen vooral via sociale media

Ook nieuwjaarswensen vooral via sociale media

(themabeeld) Foto: shutterstock

Net als de kerstwensen werden ook de “gelukkige nieuwjaars” vooral via sociale media zoals WhatsApp, Facebook, Twitter en Instagram verstuurd. De traditionele sms’jes gingen verder achteruit. Dat blijkt uit cijfers van de telecomproviders Proximus, Orange en Telenet.

Als je de cijfers van de operatoren optelt, kom je aan 38,7 miljoen verstuurde sms’jes tussen zondag 20 uur en maandag 8 uur. Dat is ongeveer tien procent minder dan een jaar geleden. Vier jaar geleden werden tijdens de overgang van oud naar nieuw nog meer dan 70 miljoen sms-berichten verstuurd.

Bij Proximus werden 16 miljoen sms’jes verstuurd, bij Telenet (dat ook Base omvat) 11,7 miljoen en bij Orange 11 miljoen.

Die daling wordt gecompenseerd door forse stijgingen van het dataverbruik. Dat wijst erop dat sociale media en apps steeds populairder worden voor de nieuwjaarswensen. Proximus zag het dataverkeer bijvoorbeeld bijna verdubbelen (tot 80.235 gigabyte). Telenet spreekt van een toename met 75 procent tot 71.297 gigabyte en bij Orange steeg het dataverkeer met ruim de helft tot 72.000 gigabyte.

“Steeds meer mensen beschikken over een smartphone en blijven te allen tijde verbonden, ook van oud op nieuw om vrienden en familie originele nieuwjaarswensen door te sturen”, vat men bij Orange samen.

Corrigeer

MEER NIEUWS