Cant maakt zich zorgen na vierde plek in Baal, Compton stelt eindzege DVV Trofee veilig

Cant maakt zich zorgen na vierde plek in Baal, Compton stelt eindzege DVV Trofee veilig

Foto: Photo News

Catherine Compton heeft maandag in Baal de zesde manche van de IJsboerke Ladies Trophy gewonnen. De Amerikaanse reed in de tweede ronde weg van de tegenstand en soleerde met groot machtsvertoon naar de dagzege. Hierdoor is ze met nog één manche te gaan al zeker van de eindzege. Sanne Cant werd vierde maar maakt zich zorgen.

Annemarie Worst nam de kopstart, maar na een val van de Nederlandse kwam Catherine Compton aan de leiding en stelselmatig bouwde de Amerikaanse kampioene haar voorsprong uit. Aan de finish had ze 47 seconden voorsprong op Worst. Ondanks rugproblemen leek Sanne Cant na een fameuze inhaalrace toch nog derde te worden, maar in de laatste rechte lijn ging Maud Kaptheijns de wereldkampioene nog voorbij naar de laatste podiumplek.

Compton demonstreerde op de Balenberg, maar haar wedstrijd was niet rooskleurig begonnen. In de openingsronde ging de Amerikaanse overkop. “Het spoor was veel dieper dan ik dacht en ik viel recht in een plas water. Helemaal nat was ik, maar ik dacht ‘vettiger dan dit kan het nu niet meer worden’. Dus ik ging door en eigenlijk recupereerde ik er snel van. Het was ook gewoon een zware wedstrijd. Geen tactiek, enkel hard rijden. Het voelt goed om op de eerste dag van het jaar te winnen. Het was ‘fun’ vandaag.”

Hoewel het nog maar haar eerste zege is in de IJsboerke Ladies Trophy is de voorsprong van de Amerikaanse in het klassement met nog één manche in Lille te groot om nog te overbruggen. “Ik stond in iedere manche op het podium. De eindzege nu al beet hebben, is leuk. Het was een doel dit jaar.”

Cant vertrekt met zorgen op stage

Sanne Cant finishte maandag vierde in Baal, maar kreeg opnieuw af te rekenen met rugproblemen. “Halfweg de wedstrijd begaf mijn rug het”, vertelde ze na de finish. De wereldkampioene vertrekt dus met lichamelijke zorgen op stage naar Spanje.

De rugproblemen voor Sanne Cant doemden afgelopen zaterdag voor het eerst op vlak voor de wedstrijd in Diegem. De problemen werden echter voor de start nog verholpen en uiteindelijk won de wereldkampioene ook nog Superprestige-manche.

Maar twee dagen later speelde de rug haar opnieuw parten tijdens de zevende manche van de IJsboerke Ladies Trophy in Baal. “Halfweg de wedstrijd begaf mijn rug het”, klonk het na haar vierde plaats. “Vooraf was de vraag hoelang mijn rug ging standhouden. En dat was blijkbaar geen veertig minuten.”

Ook de wedstrijd zelf verliep niet zoals de kopvrouw van Iko-Beobank het vooraf had ingeprent. “Bij de start kwamen enkele wegrensters in de weg rijden waardoor ik na een halve ronde in twintigste positie verzeild raakte, op meer dan veertig seconden van de koppositie. Het kalf was dan eigenlijk al verdronken. Ik werd uiteindelijk nog vierde. Geen ramp. Ik eindig niet op een minuut van de winnares. Maar ik had hier graag gewonnen, dat is me niet gelukt.”

Cant vertrekt nu met de ploeg op stage naar het Spaanse Benicassim. “Ik ben tien dagen weg. Het is tijd om de batterijen terug op te laden na een drukke kerstperiode.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.