Mia is het beu: opnieuw belandt auto in haar woning

Mia is het beu: opnieuw belandt auto in haar woning

De woning moest gestut worden door de brandweer. Foto: vkk

Zwevegem / Bossuit -

Een jonge bestuurder veroorzaakte op Nieuwjaar een grote ravage aan een woning in de Doorniksesteenweg in Zwevegem. De brandweer moest de gevel stutten. De bestuurder werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde omstreeks 6 uur maandagmorgen. Een jongeman in een VW Golf miste de bocht in de Doorniksesteenweg, ter hoogte van busfirma Noel Tours. Hij wou nog corrigeren, maar slaagde daar niet in. De wagen belandde aan de overkant van de weg tegen de woning van Mia Kindt. De auto ramde de voordeur, het toilet en de badkamer. De gevel scheurde en moest worden gestut.

Enorme ravage

“Een schoolvoorbeeld van wat er hier dikwijls gebeurt”, zegt de bewoonster. Kindt woont sinds de jaren negentig in de nu gestutte woning. “Het was nog vroeg. Ik lag in bed. Ik haalde een rolluik op om te zien wat er gebeurd was, maar liet het gauw weer zakken. Ik kon het niet aanzien. Een enorme ravage. Ik mag voorlopig het toilet en de badkamer niet meer in. Leuk op deze nieuwjaarsdag. Iets om nooit meer te vergeten.”

Kindt zit uren later nog te bibberen van de schrik. Trek in een maaltijd heeft ze niet. De snelheidsduivel, een jongeman uit de buurt, werd met verwondingen weggebracht naar het ziekenhuis. Hij is niet in levensgevaar.

Administratieve lijdensweg

“De hulpdiensten waren er erg vlug en werkten heel professioneel. De brandweerlui hebben mijn woning gestut. Binnenin is ook een muur verplaatst.”

“Als bij wonder liep de autobestuurder geen ergere verwondingen op. Het lijkt geen twijfel dat te snel rijden de oorzaak is. Maar hij is van hier, hij zou eigenlijk de situatie moeten kennen. Vier jaar geleden boorde zich al een wagen in mijn garage.”

“De overheid zou toch best maatregelen nemen. Meer flitsen bijvoorbeeld. Deze Doorniksesteenweg is een snelheidsweg. De dader zijn voertuig is stuk, maar met een andere wagen te kopen is hij er vanaf. De administratieve lijdensweg zal voor mij enkele maanden duren.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees