Koppel filmt hoe tientallen auto’s kettingbotsing veroorzaken op besneeuwde snelweg: “Godzijdank niet gewond geraakt”

Koppel filmt hoe tientallen auto’s kettingbotsing veroorzaken op besneeuwde snelweg: “Godzijdank niet gewond geraakt” Video: YouTube - Viralhog

Met ongeveer een veertigtal waren ze: de wagens die vrijdagnamiddag in het Amerikaanse Muskegon voor veel verkeersellende zorgden. Door de enorme hoeveelheid sneeuw die op snelweg U.S. Route 31 in de staat Michigan lag, waren een heleboel bestuurders niet meer in staat om hun wagen onder controle te houden. Als bij wonder vielen er geen doden.

De gepensioneerde Jim Perreault was een van de vele betrokkenen bij de grote kettingbotsing. Samen met zijn vrouw Sue kwam hij met zijn auto terecht in de gracht en moest hij hopen dat het gevaar snel zou wijken. Helaas gebeurde net het omgekeerde: in de daaropvolgende minuten kon hij met zijn smartphone filmen hoe wagen na wagen betrokken raakte bij de crash. Vrijwel iedereen ging te laat in de remmen en knalde tegen een van de voorliggers.

Sommige wagens botsten ook tegen de truck van Perreault. Via Facebook liet de man weten dat hij en zijn vrouw ongedeerd bleven, al kreeg hun auto wel drie botsingen te verwerken. “Godzijdank zijn we niet gewond geraakt en kan mijn truck tegen een stootje!” Sinds de man op vrijdag zijn videobeelden plaatste op sociale media, werd het filmpje al door meer dan elf miljoen mensen bekeken.

In totaal moesten vijftien agenten ter plaatse komen om de weg opnieuw vrij te maken. Ze hopen alvast dat de crash een signaal is voor alle bestuurders om hun snelheid ook in de komende dagen te minderen. Doden vielen er gelukkig niet, maar drie personen moesten wel met lichte verwondingen afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Video: Twitter - @Kingfisher43420

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees