RuitersportJumpingJUMPING MECHELEN

Koen Vereecke sluit topjaar af in stijl

Waarschoot / Sinaai -

De Oost-Vlaamse combinaties pakten bij de (vorige zaterdag afgelopen) editie 2017 van Jumping Mechelen uit met wisselende prestaties. Jonas Troubleyn werd nationaal studentenkampioen, Daphné Steenssens zegevierde, maar het was vooral Koen Vereecke die indruk maakte.

Vereecke pakte op de slotdag van de internationale kerstjumping in Mechelen zijn tweede zege in het 2-sterrenconcours. Vereecken won met zijn 8-jarige merrie Jativia (v.Cardento) een 1m40 proef en zo sloot de voormalige Vlaamse en Belgische kampioen zijn topseizoen 2017 , waarin hij zich zowel in binnen- als buitenland in tal van internationale proeven in de prijzen sprong, in stijl af.

Gudrun Patteet kon noch in de wereldbekerproef als in de andere 5-sterrenwedstrijden de verwachtingen inlossen. De Belseelse sloot haar seizoen toch af met een leuke zege in de ‘fancy-dress'-proef, waar ze team vormde met Carlos Ribas en Kirsten Rombauts.

In het interprovinciaal kampioenschap kwam het Oost-Vlaamse HROV-viertal met Jens Baert, Tess Van Puyvelde, Celine Sillis en Maxime Lijsen er ook niet aan te pas.

Jonas Troubleyn (Temse), die eerder al nationaal studentenkampioen, werd met zijn Jolie Fleur II T (v. Vagabond de la Pomme) in de slotproef van de vijfdaagse, de finale van het 1m20 criterium, nog knap tweede achter Ellen De Swert. Ook Celine Sillis en Kevin Meersman reden in deze proef nog de barrage.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio