Dertiger moet derde keer in zes maanden tijd rijbewijs inleveren

Dertiger moet derde keer in zes maanden tijd rijbewijs inleveren

Archiefbeeld. Foto: Raymond Lemmens

Bilzen -

De lokale politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt heeft dinsdagochtend rond 01.30 uur op de Tongersestraat in Bilzen een 35-jarige man tegengehouden, die na controle voor de derde keer in zes maanden tijd zijn rijbewijs moest afgeven. Hij werd telkens betrapt met drugs achter het stuur. Op de vraag van de politie om een geldig rijbewijs te tonen, moest hij toegeven dat hij een rijverbod van vijftien dagen had lopen.

De man werd bij een BOB-controle aan de kant gezet. Bij nazicht bleek dat zijn rijbewijs op 20 december was ingetrokken wegens sturen onder invloed van verdovende middelen. Hij weigerde een speekseltest af te leggen. Wegens het ontbreken van een geldig rijbewijs werd zijn voertuig getakeld en voor vijftien dagen ingehouden. In het politiecommissariaat wilde hij ook geen bloedproef laten afnemen. Hij zal zich later bij een politierechter moeten verantwoorden.

3 promille alcohol

Verder kwam er dinsdag rond 05.00 uur een melding binnen van een aanrijding tegen een omheining op de Palsbosstraat in Bilzen. Het voertuig was zeer zwaar beschadigd, maar de 23-jarige bestuurder uit Diepenbeek was ongedeerd. De man had wel bijna 3 promille alcohol in het bloed. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken. De politie sloot hem wegens openbare dronkenschap op, zodat hij kon ontnuchteren. Ook hij zal later in de politierechtbank zijn verhaal mogen doen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees