Onderzoek naar islamofobe Facebook-posts hoofdinspecteur politie Brussel

Onderzoek naar islamofobe Facebook-posts hoofdinspecteur politie Brussel

Foto: Photo News

Brussel -

Bij de Dienst Intern Toezicht van de lokale politie Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Agatha-Berchem/Sint-Jans-Molenbeek) loopt een onderzoek naar een hoofdinspecteur van het korps die op zijn Facebook-pagina een aantal islamofobe en gewelddadige posts zou geplaatst hebben.

De hoofdinspecteur is verantwoordelijk voor de veiligheid van het openbaar vervoer in de gemeenten Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren en Koekelberg en zou de voorbije jaren verschillende duidelijk islamvijandige en gewelddadige berichten geplaatst hebben. Zo is er sprake van een collage gebaseerd op een Decathlon-reclame waarin, onder het motto ‘Spéciale migration’, kogelhulzen afgebeeld staan. Ook is er sinds eind 2016 een gruwelijk filmpje te zien van een aanslag die toont “wat er gebeurt met de vijanden van Israël”.

“We hebben inderdaad verschillende klachten gekregen over de posts en hebben een onderzoek geopend”, zegt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politie Brussel West. “Dat onderzoek is in handen van de Dienst Intern Toezicht en we wachten de resultaten af om te beslissen of en welke sancties er genomen worden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees