Ismaïl Abdoul gaat Rocky achterna

Ismaïl Abdoul gaat Rocky achterna

Foto: Geert Van de Velde

Gent -

Krijgen we binnenkort een Vlaamse Rocky of Raging Bull? Er wordt in ieder geval volop gewerkt aan de voorbereiding van een film over het leven van de Gentse bokser Ismaïl Abdoul. “Cool Abdoul” komt volgend jaar in de zalen. De acteur die Abdoul vertolkt is al uitgekozen maar wordt nog niet bekendgemaakt.

“De film komt er zeker”, zegt Peter De Maegd, die met productiehuis Potemkino de film zal producen. “We zoeken nog naar wat geld maar er is al steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. We plannen om de film in 2019 in de zalen te brengen.”

Er is ook al een filmtitel: Cool Abdoul, naar de bijnaam van de nu 40-jarige ex-bokser met Mauritaans-Gentse roots. En ook de acteur die hem zal vertolken, is al gekozen. “Maar omdat er nog wat screentests moeten gebeuren, houden we die nog een tijdje geheim.”

De film zal worden geregisseerd door Gentenaar Jonas Baeckeland, die zijn langspeelfilmdebuut maakt. Hij schreef ook het scenario, samen met romancier Fikri El Azzouzi en Wouter Van Haver.

Een leven als een film

Peter De Maegd is al jaren bezig met het project. “Omdat het levensverhaal van Abdoul zo sterk is, geloof ik er heel hard in.”

Toch vertelt de film niet het hele leven van de bokser. “ De film, die is gemaakt met de medewerking van Abdoul zelf, is opgevat als the rise and fall van het hoofdpersonage”, aldus De Maegd “en zal focussen op de dramatisch sterkste gebeurtenissen uit zijn leven”.

Die liggen voor het rapen. Abdoul schopte het niet alleen tot Europees kampioen bij de halfzwaargewichten, hij rondde zijn carrière na 99 wedstrijden ook af met een huwelijksaanzoek in de ring aan zijn Vlaamse vriendin Charlotte.

Ook buiten de boksring is er in het leven van Abdoul geen gebrek aan materiaal voor een film. Zo kreeg hij als nachtportier vier kogels in zijn onderlichaam en raakte hij betrokken bij zware criminele feiten, van ripdeals en een gewapende overval. In 2007 werd hij veroordeeld tot drie en een half jaar gevangenisstraf. Na een derde kwam hij vrij. Hij ontpopte zich tot hardwerkende family man en werd zelfs sportambassadeur voor de stad Gent.

Nieuwe feiten

Toch werd zijn reputatie heel recent opnieuw flink besmeurd. Vorige maand stond Ismaïl Abdoul opnieuw voor de rechter omdat hij had verzwegen dat zijn vader al maanden overleden was zodat hij zijn pensioen kon blijven innen en doorsturen naar het arme, achtergebleven gezin in Afrika. hij kwam ervan af met een werkstraf.

“Het scenario is al klaar maar misschien passen we die laatste feiten er nog in”, klinkt het voorzichtig.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees