Van Avermaet geeft update over zijn contractsituatie bij BMC en heeft lof voor nieuwe luxeknecht Roelandts

Van Avermaet geeft update over zijn contractsituatie bij BMC en heeft lof voor nieuwe luxeknecht Roelandts

Foto: Photo News

Greg Van Avermaet begint binnenkort aan zijn laatste contractjaar bij BMC, maar haast om dat te verlengen heeft de Belgische toprenner niet. “Ik wacht af tot na de klassiekers”, stelt Van Avermaet in een gesprek met Cyclingnews.

De 32-jarige Oost-Vlaming rijdt al sinds 2011 voor de Amerikaans-Zwitserse formatie, maar het is verre van zeker dat BMC ook in 2019 te zien zal zijn in het wielerpeloton. Er wordt gezocht naar nieuwe financiële middelen maar zolang die niet gevonden zijn, kunnen andere teams hun interesse voor BMC-renners laten blijken. Geen enkele renner heeft namelijk een contract van langer dan één jaar.

Ook Van Avermaet wil zijn opties dus openhouden, al lijkt hij te hopen op een oplossing voor zijn huidig team. “Ik kijk gewoon uit naar de klassiekers. Daarna zullen we wel kijken naar mijn contract”, aldus de Olympische kampioen. “Ik ben gelukkig bij BMC en het zou erg zijn als dit team verdwijnt. We hebben een geweldige omgeving gecreëerd. Ik ben hier nu acht jaar, eindelijk een leider en altijd trots geweest om voor BMC te kunnen rijden. Het zou vreemd zijn om dit team te verlaten. Ik sta uiteraard open voor nieuwe avonturen maar ik hoop dat BMC een nieuwe sponsor vindt.”

Van Avermaet geeft update over zijn contractsituatie bij BMC en heeft lof voor nieuwe luxeknecht Roelandts
Foto: BELGA

Roelandts vervangt Oss

Helper Daniel Oss koos deze winter eieren voor zijn geld en rijdt volgend seizoen aan de zijde van Peter Sagan. “Een groot verlies”, vindt Van Avemaet. “Daniel stond er altijd en was een loyale ploegmaat. Zoals tijdens Parijs-Roubaix. Die zege is deels aan hem te danken. Het is altijd moeilijk om zo iemand te zien vertrekken maar ik begrijp zijn positie ook wel. Hij kreeg bij Bora een langer contract en kent Sagan van bij Liquigas.”

Jürgen Roelandts moet het vertrek van de Italiaan helpen opvangen in de klassiekers. “We hebben geprobeerd enkele nieuwe namen te halen en dat hebben we goed gedaan”, aldus Van Avermaet. “Ik vond het belangrijk dat we iemand haalden met ervaring. Jürgen kent de parcoursen, hij is een Belg en heeft die ervaring. Hij was dan ook onze topkandidaat. Het was ook goed van hem om weg te komen uit dat systeem van Lotto. De frisse lucht zal hem goed doen.”

Corrigeer