Spoorwegarbeider kan pas op het laatste nippertje verhinderen dat trein tegen wagen botst

Spoorwegarbeider kan pas op het laatste nippertje verhinderen dat trein tegen Mercedes knalt Viktor Kohut Video: YouTube -

De bestuurder van een Mercedes in het Oekraïense Boyarka mag van bijzonder veel geluk spreken dat hij dit nog kan navertellen. De man was afgelopen vrijdag met zijn wagen tussen gesloten slagbomen terechtgekomen en kon geen kant meer op. Gelukkig had een alerte spoorwegarbeider de moed om de man nog net op tijd te helpen.

Op dashcambeelden van een ooggetuige valt te zien dat de succesvolle redding wel erg nipt was. Amper een seconde nadat de Mercedes de sporen kon verlaten, kwam de trein razendsnel in beeld. Erg geschrokken door de gebeurtenis leek de automobilist achteraf niet: hij reed samen met zijn passagier gewoon verder alsof er niks aan de hand was.

Nochtans had hij zich even voordien flink in de nesten gewerkt. Nadat hij het rode licht aan de spoorwegovergang had genegeerd, probeerde hij allerlei manoeuvres om zich zo nel mogelijk uit de levensgevaarlijke situatie te bevrijden. Het haalde allemaal niks uit, maar desondanks waren de omstanders niet geneigd om in te grijpen. Enkel de spoorwegarbeider wist meteen in actie te schieten en een drama te vermijden.

De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar het incident, aangezien de bestuurder zowel zichzelf als de passagiers op de trein in gevaar bracht. Hij riskeert een zware boete tot een gevangenisstraf van maximaal tien dagen.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees