Café uitgebrand? Rudi en Sabine openen ‘gewoon’ een ander wat verderop

Café uitgebrand? Rudi en Sabine openen ‘gewoon’ een ander wat verderop

Rudi en zijn vrouw Sabine openen vrijdag de deuren van De Volksvriend in Rollegem. Foto: loh

Kortrijk / Rollegem / Harelbeke -

Anderhalve maand nadat café 't Brouwershof uitbrandde, staan de uitbaters vanaf deze week opnieuw achter de toog. Tien kilometer van hun vertrouwde stek, openen ze vrijdag in Rollegem café De Volksvriend.

Rudi Nys zag op 22 november zijn levenswerk in vlammen opgaan. Zijn café en feestzaal 't Brouwershof in de Brouwerijstraat brandde volledig uit na een defect met een koffiemachine. Geen café betekent voor een zelfstandige ook geen inkomen, dus ging Nys op zoek naar een oplossing. Die vond hij tien kilometer verderop in Rollegem. Café De Volksvriend in het centrum van de Kortrijkse deelgemeente wordt de nieuwe uitvalsbasis van Nys. “Vrijdag 5 januari openen we de deuren”, zegt Nys. De Volksvriend wordt een kopie van 't Brouwershof. “Er is een feestzaal voor een zeventigtal mensen, dus we organiseren opnieuw optredens. Ook privéfeesten zoals communiefeesten, zijn opnieuw welkom.”

Verenigingen aantrekken

De cafébaas hoopt opnieuw verenigingen aan te trekken, om wat leven in de brouwerij te brengen. Die verenigingen hoeven niet te vrezen dat het café snel opnieuw sluit, als 't Brouwershof heropgebouwd wordt. “Ik ben niet van plan om de inwoners van Rollegem in de steek te laten. Misschien kunnen we 't Brouwershof en De Volksvriend samen uitbaten. Ze zijn toch geen concurrentie, daarvoor liggen ze te ver van elkaar.

Verplicht veraf

Dat beide cafés zo ver uit elkaar liggen, is een bewuste én verplichte keuze. “In mijn contract over de uitbating van 't Brouwershof stond dat ik geen concurrerend café mocht openen binnen een straal van 10 kilometer. Zo kwam ik via brouwerij Omer Vander Ghinste in Rollegem terecht. Mijn oude zaak is een Inbev-café.”

Nys hoopt dat het nieuwe café en het begin van het nieuwe jaar een nieuwe start betekenen. “We kenden heel wat miserie in 2017 (het koppel had ook gezondheidsproblemen n.v.d.r.). Hopelijk laten we dat nu achter ons. Onze kop laten hangen, doen we sowieso niet.”

Nys is de vele steun die hij kreeg zeer genegen. Zo werd enkele weken geleden nog een benefiet georganiseerd, die bracht 2.400 euro op.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees