Tien Belgische aanhoudingen in onderzoek naar pedosite met Belgische vakantiefoto’s

Tien Belgische aanhoudingen in onderzoek naar pedosite met Belgische vakantiefoto’s

Foto: IMAGEGLOBE

Brussel -

De federale politie en Child Focus zijn een onderzoek gestart naar een Russische website waar pedofielen massaal kinderfoto’s uitwisselen die ze van sociaalnetwerksites halen. Tussen de bijna 3 miljoen beelden staan ook tal van vakantiefoto’s van Belgische kinderen. De voorbije twee jaar zijn al tien Belgische aanhoudingen gedaan in deze zaak.

LEES OOK: Pedofielen delen vakantiefoto’s van Belgische kindjes

Op de website, die maandelijks door meer dan 17 miljoen mensen wordt bekeken, staan bijna 3 miljoen foto’s van kinderen. De meeste foto’s zijn onschuldige vakantiekiekjes die door de ouders online gezet zijn op Instagram of Facebook. Bij de foto’s staan schunnige commentaren van pedofielen.

De federale politie gaat de beelden onderzoeken. “In het begin was deze website vooral een plaats waar beeldmateriaal werd uitgewisseld. Maar nu wordt de site meer en meer een plaats waar pedofielen eerste contacten leggen”, zegt Yves Goethals, sectiechef kindermisbruik bij de federale politie. “De informatie die nu bovenkomt, kan de start van een groter onderzoek betekenen, dat later tot huiszoekingen en veroordelingen kan leiden.”

“De voorbije twee jaar zijn er in België tien aanhoudingen gebeurd in de zaak”, zegt de politie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees