Thor Bossu (21), nieuwe eigenaar De Bietemolen, stelt jong keukenteam samen

Piepjong team neemt bekend restaurant over

Piepjong team neemt bekend restaurant over

Thor Bossu neemt het toprestaurant De Bietemolen over van Patrick Vanneste, die er sinds 1978 achter het fornuis stond. Foto: mvn

Roeselare / Lichtervelde / Moorslede -

De 21-jarige Thor Bossu uit Hooglede is de nieuwe eigenaar van het bekende restaurant De Bietemolen in Lichtervelde. Hij neemt de fakkel over van chef Patrick Vanneste (64), die op oudejaarsavond definitief afscheid nam van zijn zaak.

In september 1978 opende Patrick Vanneste de deuren van zijn restaurant De Bietemolen op de grens van Torhout en Lichtervelde. De zaak ontleent haar naam aan het oude bietenmolentje in de voortuin. Het restaurant verwierf snel faam, enerzijds door het culinair talent van Patrick maar ook omdat het als een van de eerste een all-in menu aanbood.

Bietemolen 2.0

Op oudejaarsavond stond Patrick voor de laatste maal achter het fornuis en op 2 januari nam de 21-jarige Thor Bossu uit Hooglede de fakkel van hem over. “We gaan de komende weken het interieur opfrissen en een eigentijdse look aanmeten”, zegt de jonge restauranteigenaar.

Thor is de zoon van de uitbaters van Bossu Decor, de schilder- en decoratiezaak in Hooglede. “Het wordt een race tegen de klok want op woensdag 31 januari verwelkomen we al onze eerste klanten. We gaan van start met een volledig nieuw verhaal. De Bietemolen 2.0 zeg maar. In plaats van 80 zullen hier nog 40 mensen kunnen tafelen en dat van woensdagmiddag tot zondagmiddag. We hebben een relatief beperkte menukaart en op weekdagen kan er 's middags ook geluncht worden. Er kan ook van de kaart gegeten worden.”

Jong team

Thor genoot zijn opleiding aan de Brugse school Ter Groene Poorte waar hij de specialisatiejaren sommelier en wereldkeuken voltooide. Hij deed ervaring op in onder meer Sans Cravate en De Karmeliet in Brugge en St. Nicolas in Elverdinge. Maar in De Bietemolen zal hij niet zelf in de potten roeren. “Mijn chef-kok is de 20-jarige Brecht Samyn uit Roeselare. Ik leerde hem kennen in Ter Groene Poorte en hij verdiende zijn strepen in Sans Cravate en Hertog Jan in Brugge. De 20-jarige Lowie Hindrickx uit Dadizele wordt zijn souschef. Zelf neem ik de taak van zaalmeester en sommelier voor mijn rekening. We vormen dus een zeer jong team en dat zul je merken in de nieuwe, modernere stijl.”

Emotioneel afscheid

De laatste drie jaar hield Patrick zijn restaurant enkel nog in de weekends open. Maandag trok hij de deur van zijn zaak definitief achter zich dicht. Hij is verhuisd naar Loppem waar hij van zijn pensioen wil genieten. “Ik ben blij dat ik nu eindelijk wat meer van het leven en de vrijheid zal kunnen genieten. Ik heb in totaal 47 jaar als kok gewerkt en dus 47 jaar lang geen kerst- of oudejaarsavond kunnen vieren. Het afscheid was uiteraard emotioneel, maar ik heb het volste vertrouwen in mijn opvolger. De klanten zijn bij Thor in uitstekende handen. En misschien kom ik de volgende oudejaarsavond zélf eens mijn voetjes onder tafel steken.”

INFO

www.debietemolen.com

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees