Dominiek Hemeryck betreurt dat hij geen overnemer vindt

Bekend bluesfestival stopt na 23 edities door gezondheidsproblemen van organisator

De echte bluesfans bleven de weg vinden naar Delirium Blues Festival. Foto: sbr

Roeselare -

Het Delirium Blues Festival houdt na drieëntwintig edities op te bestaan. Organisator Dominiek Hemeryck kampt met gezondheidsproblemen en vindt geen opvolgers om het bluesfestival over te nemen.

De drieënvijftigste verjaardag van Roeselarenaar Dominiek Hemeryck ging gisteren gepaard met droevig nieuws. Na drieëntwintig jaar besloot de bluesliefhebber te stoppen met de organisatie van het Delirium Blues Festival. Het festival werd voor het eerst georganiseerd in Handzame en verhuisde na een tussenstop van enkele jaren in Lichtervelde naar Roeselare.

De voorbije twee jaar ging het evenement respectievelijk door in zaal De Nieuwe Deure in de Roeselaarse deelgemeente Beveren en in zaal De Mooie Molen in Roeselare. “Om gezondheidsredenen moet ik nu noodgedwongen stoppen met het festival. Ik ging op zoek naar opvolgers, maar die heb ik de voorbije maanden spijtig genoeg niet gevonden”, zegt de ontgoochelde Dominiek Hemeryck.

Mooie affiches

De voorbije twee edities lokte het festival nog telkens zo'n vijfhonderd muziekliefhebbers. “In Handzame kregen we tijdens de beginjaren zo'n achthonderd bluesfans over de vloer. In Lichtervelde hadden we ooit zelfs een uitverkochte zaal. Toen stonden The Delta Saints op het podium”, herinnert Dominiek zich. Ook Alvin Youngblood Hart, Melvin Taylor, Sharrie Williams en Snowy White sierden de affiche van het bluesfestival. Het aantal bezoekers liep de voorbije jaren echter terug. “Er zijn niet meer zoveel liefhebbers van blues zoals vroeger.”

Geen opvolger

Toch had Dominiek nog graag een vervolg gebreid aan het festival. “Ik kon steeds rekenen een grote groep vrijwilligers, maar niemand wil de fakkel overnemen. Ik hou de deur op een kier. Als iemand geïnteresseerd zou zijn om een vervolg te breien aan het evenement ben ik zeker bereid om te helpen waar ik kan. En misschien dat ik ooit, als mijn gezondheid het terug toelaat, de draad toch weer zelf oppik. Maar nu ben ik er het hart van in dat dit evenement na drieëntwintig mooie edities dit jaar niet zal doorgaan.”

Wie geïnteresseerd is om de organisatie van het Delirium Blues Festival over te nemen, kan contact opnemen met Dominiek op het nummer 0477-61.83.88.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees