Bram (24) in ziekenhuis geslagen op oudejaar: “Er was een plastisch chirurg nodig om mijn neus te herstellen”

Het gezicht van Bram ziet er gehavend uit. Er kwam zelfs een plastisch chirurg aan te pas. Foto: emt

Zelzate / Wachtebeke -

Voor Bram Dillen (24) uit Wachtebeke is het nieuwe jaar allesbehalve feestelijk ingezet. In de nacht van oud op nieuw werd hij op het busplein in Zelzate hardhandig in elkaar geslagen. Hij belandde in het ziekenhuis en is weken arbeidsongeschikt.

“Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht”, vertelt Bram vanuit het ziekenhuis. De jongeman is medewerker in het Wachtebeeks cultuurhuis 't Safarken. “Ik was met mijn broer en enkele vrienden Nieuwjaar gaan vieren. We brachten onder andere een bezoekje aan café Napoleon in Zelzate. Het was al een tijdje geleden dat ik daar nog geweest was. Toen we naar buiten gingen liep het fout. Even na het verlaten van de kroeg werd ik, zonder enige reden, aangevallen.”

Weinig herinneringen

Van dan af kan Bram zich nog heel weinig herinneren. “Het enige wat ik eigenlijk nog weet, is dat ik mijn hoofd probeerde te beschermen. De politie vertelde me dat ik zelfs even bewusteloos was. Ik heb absoluut geen idee waarom en door hoeveel man ik aangevallen werd.”

Bram werd bij het voorval zwaar toegetakeld. “Het topje van mijn neus was helemaal weg en een van mijn neusvleugels hing los. De plastisch chirurg heeft alles wel netjes kunnen repareren. Hopelijk komt het helemaal goed.”

Burgemeester Frank Bruggeman van Zelzate betreurt de gang van zaken. “Zoiets is absoluut verwerpelijk” zegt de burgemeester. “Van zodra ik een verslag van politie heb, wordt het vooral zeker doorgenomen met onze jeugdconsulent en de -opbouwwerker. We zullen dan nagaan hoe we dergelijke zaken in de toekomst hopelijk kunnen voorkomen.”

Veiligheidscamera’s

Bruggeman wil naar aanleiding van dit voorval het plaatsen van veiligheidscamera's in zijn gemeente nogmaals op de politieke agenda plaatsen. “We kregen de laatste tijd te maken met heel wat incidenten”, klinkt het.

“Als we al bewakingscamera’s hadden, konden die misschien sneller opgelost worden. Ik hoop dan ook dat iedereen dit voorstel zal gaan steunen in de toekomst. Ik zal het item in elk geval heel binnenkort opnieuw op de agenda van de gemeenteraad plaatsen”, besluit de burgemeester. Dillen moet nog heel de week in het ziekenhuis blijven en is minstens een maand werk onbekwaam.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees